search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:25
MENU CLOSE

Κλιμακώνεται η κόντρα των καναλιών για την τηλεθέαση

10.10.2022 17:28
tiletheasi299

Στο ματς Mega – Alpha του Παρασκευοσαββατοκύριακου το σκορ ήταν 2-1 υπερ του καναλιου της Συγγρού. Το Mega την Παρασκευή (7/10) είχε σχεδόν ίδιο μερίδιο με εκείνο που κατάφερε την προηγούμενη Πέμπτη.


Όμως στα χαρακτηριστικά προγράμματος υπήρχαν διαφορές. Για παράδειγμα την Πέμπτη το Mega είχε μαραθώνιας διάρκειας επεισόδιο της σειράς «Η γη της ελιάς». Την Παρασκευή το κανάλι έβγαλε στον αέρα το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» των Μιχάλη Ρέππα- Θανάση Παπαθανασίου το οποίο διαδέχθηκε επεισόδιο της σειράς «Η γη της ελιάς», διαμορφώνοντας ένα ελκυστικό μπλόκ προγραμμάτων.
Στον αντίποδα ο Alpha, απόντος του «Σασμού», είχε ταινίες (μια ελληνική, μια αμερικανική). Ό,τι απώλεσε το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς, συγκριτικά με την Πέμπτη (6/10), σε ένα βαθμό φαίνεται να επιμερίστηκε κυρίως σε Σκάι και Star.
Όμως ο Alpha το Σάββατο έριξε στον «πόλεμο» της τηλεθέασης το σόου «Just the two of Us» («J2Us») και τα μερίδια τηλεθέασης έμοιαζαν με ασανσέρ. «Έπεσαν» του Mega, «ανέβηκαν» του Alpha, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.


Συνέβη δε και το εξής που εντόπισαν όσοι τηλεθεατές βρέθηκαν μεσημεριατικά το ΣΚ μπροστά στους δέκτες τους και την εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και πάλι». Το Σάββατο- και καθώς η μισή τηλεόραση αναπαράγει τί κάνει η άλλη μισή- στη διάρκεια της εκπομπής του Mega υπήρχαν εκτενείς αναφορές του σόου του Alpha, οι οποίες- υπόψη- είναι και ομόσταυλες. Δηλαδή το «Χαμογέλα και πάλι» και «J2Us» είναι παραγωγές της εταιρείας Barking Well Media, του Νίκου Κοκλώνη.


Την Κυριακή όμως για την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»-η αναπαραγωγή προγραμμάτων άλλων καναλιών για σχολιασμό στο στούντιο από το πάνελ είναι βασικό συστατικό, όπως σε όλες τις ομοειδείς-, το «J2Us» του Σαββάτου μάλλον δεν υπήρχε. Δεν έγινε η παραμικρή αναφορά. Α, και μια ακόμη λεπτομέρεια. Στο σόου του Alpha συμμετέχει ο Παύλος Σταματόπουλος, κουμπάρος και στενός συνεργάτης της Σίσσυς Χρηστίδου στο «Έλα Χαμογέλα» του Mega.

Επίσης κατά τηλεοπτικούς κύκλους στο πλατώ όπου γυρίζεται το σόου του Alpha, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ήταν κάμερα της εκπομπής του Mega. Κατά τους ίδιους κύκλους την Κυριακή, δόθηκε εντολή από το κανάλι της Συγγρού να μην γίνει παραμικρή αναφορά στα ποσοστά τηλεθέασης του μουσικού σόου του Alpha, από την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Το κανάλι πάντως «πήρε το αίμα του πίσω» με το Κυριακάτικο πρόγραμμα του και ειδικότερα χάρη στα επεισόδια των σειρών «Η γη της ελιάς» και «Μαύρο ρόδο».


Σε άλλα «μέτωπα» τηλεθέασης η αλλαγή ώρας μετάδοσης στο ψυχαγωγικοενημερωτικό πρόγραμμα Σαββατοκύριακου της ΕΡΤ (και η αλλαγή τίτλου από «Δύο στις 10» σε «Δύο στη μία») είχε μάλλον αρνητικά αποτελέσματα από τη συγκριτική παρατήρηση δεομένων της ΕΡΤ1, ενώ το «καλύτερο» της ΕΡΤ2 της ίδιας ημέρας (8/10) ήταν η μεσημεριανή ελληνική ταινία «Διαζύγιο αλα ελληνικά».

Στον Σκάι την Κυριακή με το «The Voice» κάπως «ζεστάθηκαν», έπειτα από τις αποδόσεις του ριάλιτι «Love island» που προκάλεσαν τηλεοπτική «ψύχρα» (ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΚΑΙ 07102022 & ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΚΑΙ 09102022)

Διαβάστε επίσης:

Δύο όψεις του τηλεοπτικού νομίσματος

Σασμός: Η απρόσμενη συνάντηση του Αστέρη με έναν παλιό γνώριμο

ΕΡΤ: Σε εφαρμογή το μέτρο συνταξιοδότησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07