search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:38
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Σε εφαρμογή το μέτρο συνταξιοδότησης

10.10.2022 11:17
ert_new

Το σχέδιο για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που οδεύουν προς συνταξιοδότηση λόγω ορίου ηλικίας ή έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί αλλά παραμένουν, με τα προβλεπόμενα από το νόμο, εισήλθε στην φάση υλοποίησης του. 

Είχε ληφθεί σχετική απόφαση από το ΔΣ της εταιρείας στα τέλη του προηγούμενου μήνα.  Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής απεστάλησαν τα πρώτα ειδοποιητήρια για «λύση» της σχέσης εργασίας με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό.

Τα πρώτα μέιλ που «έφυγαν» από την υπηρεσία Ανθρώπινων Πόρων της ΕΡΤ είχαν αποδέκτες 42 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων (δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς) οι οποίοι είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί.

Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα μέσα στον πρώτο μήνα του έτους κατά το οποίο ο εργαζόμενος «πιάνει» τα συντάξιμα χρόνια του θα λαμβάνει επιστολή από την διεύθυνση HR της εταιρείας με μέιλ που θα δηλώνεται η πρόθεση της να καταγγείλει τη σύμβαση όταν «ο συμβασιούχος αορίστου χρόνου συμπληρώσει τις νόμιμες προϋποθέσεις». Αναλόγως θα ενημερώνεται και το τμήμα στο οποίο εργάζεται.

Εκείνο με τη σειρά του θα διατυπώνει γνώμη ως προς το εάν επηρεάζεται η ομαλή λειτουργία τους από την αποχώρηση του εργαζόμενου λόγω σύνταξης ή αν για τους ίδιους λόγους πρέπει να παραμείνει, όμως, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στην προκειμένη περίπτωση η ΕΡΤ ενημερώνει ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2022 λύεται η συνεργασία και ότι έως το τέλος του έτους οι 42 θα πρέπει να έχουν κάνει χρήση αδειών και ρεπό.

Στην σχετική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ είχε συμφωνηθεί ότι «η απόφαση περί καταγγελίας θα ακολουθείται από την απόφαση καταβολής αποζημίωσης απόλυσης λόγω συνταξιοδότησης.
Η αποζημίωση θα καταβάλλεται κατά την ημερομηνία λύσης της σύμβασης εργασίας. Η ανωτέρω διαδικασία θα εφαρμόζεται αναλογικά και για τους εργαζόμενους οι οποίοι ήδη λαμβάνουν ή θα λάβουν πλήρη σύνταξη γήρατος
».

Ο νόμος επίσης προβλέπει ότι όσοι λαμβάνουν ειδοποίηση έχουν δικαίωμα εντός δεκαημέρου να υποβάλουν ένσταση.

Από το περιβάλλον του Ραδιομεγάρου σημειώνεται ότι από την εταιρεία θα αποχωρήσουν σε αυτή τη φάση 42 έμπειροι επαγγελματίες και εκφράζεται η απορία εάν τα κενά που θα δημιουργηθούν από το νέο έτος θα καλυφθούν από εργαζόμενους, αν μη τι άλλο, ισοδύναμης ικανότητας και εμπειρίας.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Δημοσιογράφος του BBC μεταδίδει live τη στιγμή των εκρήξεων (video)

Θέμα ημερών η «μεταχρονολογημένη τηλεθέαση»

Google Doodle: H Google τιμά τον κορυφαίο μελετητή του ελληνορωμαϊκού κόσμου Mostafa El-Abbadi (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:38