search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:23
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Πολιτική θύελλα για τα κυβερνητικά σενάρια περί απόρρητων πορισμάτων – Πώς αντιδρούν οι βουλευτές της ΝΔ

10.10.2022 06:00
exetastiki_ypoklopes_new

Εβδομάδα με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον είναι αυτή που διανύουμε καθώς από σήμερα θα αρχίσουν να κατατίθενται στην Βουλή τα πορίσματα των κομμάτων για το θέμα των υποκλοπών ενώ την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να γίνει η Διάσκεψη των Προέδρων.

Η ατμόσφαιρα είναι ήδη τεταμένη καθώς οι πληροφορίες θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να επιμένει στο ότι τα πορίσματα θα πρέπει να είναι απόρρητα ενώ η συζήτηση στην ολομέλεια θα πρέπει να χαρακτηριστεί μυστική προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των ομιλιών.

Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να αξιοποιεί το άρθρο 57 του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει μυστική συνεδρίαση ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης ή 15 βουλευτών κάτι που έχει συμβεί μία φορά στην σύγχρονη πολιτική ιστορία , όταν στην Βουλή συζητείτο ο φάκελος της Κύπρου.

Η διαδικασία αυτή –εάν επιλεγεί- προφανώς και θα φέρει μεγάλες εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν στην δημοσιότητα το περιεχόμενο των πορισμάτων τους.

Κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ με μεγάλη εμπειρία δεν κρύβουν την ενόχληση τους για το θέμα που έχει δημιουργηθεί καθώς οπως λένε η εν κρυπτώ διαδικασία μόνο αρνητικές εντυπώσεις δημιουργεί.

Μάλιστα έχουν διαμηνύσει την άποψη τους και στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι γαλάζιοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι η μυστικότητα είναι λάθος για τρεις κυρίως λόγους.

-Κατ αρχήν η Εξεταστική επιτροπή δεν βρήκε τίποτα καινούργιο οπότε η έννοια του απορρήτου δεν έχει νόημα.

-Δεύτερον όσοι βρέθηκαν στην εξεταστική επιτροπή και αρνήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα της επιτροπής επικαλέστηκαν το απόρρητο. Από την στιγμή που δεν έχουν αποκαλύψει τίποτα , τι χρειάζεται το απόρρητο στα πορίσματα και η μυστικότητα στην ολομέλεια.

-Ακόμα, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ έχουν δηλώσει ότι θα δημοσιοποιήσουν τα πορίσματά τους σε τι θα βοηθούσε η απόφαση της πλειοψηφίας τα πορίσματα να είναι απόρρητα.

«Αν η ΝΔ δεν δημοσιοποιήσει το δικό της που θα είναι και ο αντίλογος σε όσα θα γίνουν γνωστά από την αντιπολίτευση, τότε αυτό θα είναι σαν να παίζουν το παιχνίδι της αντιπολίτευσης» σημειώνουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της ΝΔ.

Παράλληλα λένε ότι επικοινωνιακά η όλη διαχείριση είναι λάθος αφού δείχνει στην κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση κάτι θέλει να κρύψει.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Τσίπρας: Η απάντηση στη ΝΔ για το άρθρο των FT – Μπορεί να «μπέρδεψε την Ελλάδα με κάποια άλλη χώρα»

Δένδιας από Κάιρο: Η Τουρκία εκβιάζοντας την Λιβύη προσπάθησε να δημιουργήσει ένα «νομικό τερατούργημα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «ευχαριστώ» στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη που έσωσε με το γερανό 80 μετανάστες στα Κύθηρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:22