search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:11
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Με Σόλτς, Σάντσεθ, Κόστα και Σάνα Μαρίν ο Ανδρουλάκης 

11.10.2022 06:30
androulakis

Τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του κλείνει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το «γιορτάζει» με ένα μεγάλο εκλογικό Συνέδριο στο Βερολίνο. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει κανονικά το παρών το διήμερο Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Συνέδριο. Ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρχηγούς κυβερνήσεων και κορυφαίους Αξιωματούχους. 

Στο Βερολίνο λοιπόν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, την Σουηδή Πρωθυπουργό Μαγδαλένα Άντερσον, την Φινλανδή Πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν καθώς και τους Πέδρο Σάντεθ και Αντόνιο Κόστα από Ισπανία και Πορτογαλία αντίστοιχα. 

Όπως είναι σε θέση το topontiki.gr να γνωρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αυξημένες μετοχές στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καθώς μέσα από το πρόσωπό υπάρχει η ευκαιρία να αναδειχθεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ ως ηγέτιδα δύναμη. 

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων η Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών έχει σταθεί δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη από την αρχή της υπόθεσης. Ένα από τα θέματα που αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο είναι η τουρκική προκλητικότητα, η ενεργειακή κρίση αλλά και η Δημοκρατική θωράκιση των κοινωνιών.

Στο Συνέδριο θα εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος του PES.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι: 

  • Σεργκέι Στάνισεφ, Πρόεδρος PES 
  • Όλαφ Σόλτς, Καγκελάριος Γερμανίας 
  • Σάννα Μαρίν, Πρωθυπουργός της Φινλανδίας
  • Πέδρο Σάντσεθ, Πρωθυπουργός Ισπανίας 
  • Αντόνιο Κόστα, Πρόεδρος της Πορτογαλίας
  • Μαγδαλένα Άντερσον, Πρωθυπουργός της Σουηδίας
  • Ρομπερτ αμπέλι, Πρωθυπουργός της Μάλτας 

Οι παραπάνω ομιλητές εκτός από τον Όλαφ Σολτς είναι και πρόεδροι – επικεφαλής των Σοσιαλιστικών – Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων των χωρών τους. Στο Συνέδριο θα μιλήσουν επίσης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Φρανς Τίμερμανς και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος σε Κουμουτσάκο: Ο βιασμός ήταν και παρέμεινε κακούργημα επί ΣΥΡIZA

Πόρισμα ΝΔ για τις υποκλοπές: Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης

Θεσσαλονίκη: Ξανά υποψήφιος θα είναι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:10