search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:29
MENU CLOSE

Στις 6 Μαΐου η στέψη του Βασιλιά Καρόλου

11.10.2022 20:20
charles new

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου του 2023, επιβεβαίωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η θρησκευτική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου και θα χοροστατήσει Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι.

Ο Βασιλιάς θα στεφθεί μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα, τη βασιλική σύζυγο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η στέψη θα είναι λιγότερο μεγαλοπρεπής και πιο σύντομη από τις προηγούμενες τελετές, με κάποιους να προτείνουν να διαρκέσει μία ώρα.

St Edward's Crown, which hasn't been outside the Tower of London for 60 years, is displayed during a service celebrating the 60th anniversary of Queen Elizabeth's coronation at Westminster Abbey in London June 4, 2013. Britain's Queen Elizabeth returned to the scene of her coronation on Tuesday to mark a reign that has weathered six decades of social transformation and the end of her country's global empire. REUTERS/Jack Hill/Pool (BRITAIN - Tags: ROYALS ENTERTAINMENT RELIGION)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού, η τελετή θα «αντανακλά τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει προς το μέλλον», ενώ θα παραμείνει «ριζωμένη σε μακροχρόνιες παραδόσεις».

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν θα τηρηθεί αργία για την συγκεκριμένη ημέρα, αν και το γεγονός ότι πέφτει σε Σαββατοκύριακο υποδηλώνει ότι αυτό είναι απίθανο.

Η στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ στις 2 Ιουνίου 1953 διήρκεσε τρεις ώρες με 8.000 αξιωματούχους να παρίστανται. Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, προσελκύοντας κοινό που έσπασε ρεκόρ σε όλο τον κόσμο.

Οι προετοιμασίες για τη στέψη αποκαλούνται «Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα»

Στην τελετή, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι παρουσιάζει πρώτα τον νέο βασιλιά και οι παριστάμενοι τον επευφημούν. Στη συνέχεια, ο μονάρχης δίνει τον όρκο της στέψης, ένα κείμενο που συντάχθηκε το 1688 και με αυτό δεσμεύεται «να κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για να διαφυλάξει την Αγγλικανική Εκκλησία και την προτεσταντική πίστη. Ο Κάρολος, καθισμένος στον ξύλινο θρόνο του βασιλιά Εδουάρδου, που χρησιμοποιείται σε όλες τις στέψεις μετά το 1626, θα δεχτεί στη συνέχεια την ευλογία του αρχιεπισκόπου και τα σύμβολα της βασιλείας του, όπως το σκήπτρο και το στέμμα.

Στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ, με τους ισχυρούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια, τελέστηκε η κηδεία της Ελισάβετ και ο γάτος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του διαδόχου του Καρόλου. Ο Κάρολος είναι βασιλιάς και αρχηγός του κράτους όχι μόνο του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και άλλων 14 χωρών, όπως του Καναδά, της Αυστραλίας, της Τζαμάικας, της Νέας Ζηλανδίας και της Παπούα-Νέας Γουινέας.

Διαβάστε επίσης:

Έφτασαν στην Ουκρανία τα γερμανικά αντιαεροπορικά συστήματα

O Έλον Μασκ μίλησε με τον Πούτιν πριν τουιτάρει το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία

Νέα πρόκληση Μπαχτσελί: Η Ελλάδα να μην κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία, γιατί θα της κόψουμε το φυσικό αέριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:25