search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:27
MENU CLOSE

Κολωνός: Η ώρα της απολογίας για τους δύο κατηγορούμενους – Οι βαριές κατηγορίες και οι έρευνες των αρχών (video)

12.10.2022 08:35
mixos_kentriki_new

Το κατώφλι του 33ου τακτικού ανακριτή αναμένεται να περάσει λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης, ο Ηλίας Μίχος ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κοριτσάκι στον Κολωνό.

Έχοντας ήδη λάβει μία προθεσμία την περασμένη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς, ο 53χρονος πρόκειται να προσπαθήσει να αντικρούσει το βαρύτατο κατηγορητήριο που του έχει αποδοθεί.

Η φρίκη

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, ο κατηγορούμενος με κατάστημα στον Κολωνό εμφανίζεται για περίπου πέντε μήνες να βίαζε την ανήλικη, να την απειλούσε, να τη χτυπούσε και να την «πουλούσε» σε άλλους βιαστές έναντι αμοιβής.

Ο 53χρονος φέρεται να έκλεινε τα ραντεβού με τους «πελάτες» για το βιασμό του 12χρονου κοριτσιού μέσω internet και καθόριζε εκείνος το σημείο απ’ όπου εκείνοι θα παραλάμβαναν το παιδί αλλά και το σημείο όπου θα επέστρεφαν. Τα σημεία αυτά δεν ήταν ποτέ τα ίδια και ποτέ στη γειτονιά, όπου ο κατηγορούμενος θεωρείτο «πρόσωπο υπεράνω υποψίας».

Μάλιστα, για κάθε αρρωστημένο ραντεβού το καταβληθέν αντίτιμο υπολογίζεται ότι κυμαινόταν από 50 έως 70 ευρώ, ενώ ο Μίχος συγκέντρωνε την πελατεία του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του, κατηγορείται για:

  • βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, εμπορία ανθρώπων και νόμο περί όπλων.

Απολογείται και ο 42χρονος

Ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του, Γιάννης Σοφιανίδης, ο οποίος φέρεται να βίασε το 12χρονο παιδί έναντι πληρωμής, κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και εμπορία ανθρώπων.

Και αυτός πρόκειται να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή, καθώς έχει συλληφθεί μαζί με τον 53χρονο και έχει επίσης ζητήσει και λάβει προθεσμία.

Ψάχνουν και τους υπόλοιπους

Αυτή τη στιγμή οι έρευνες των αρμόδιων αρχών εστιάζουν πάντως στον εντοπισμό νέων προσώπων που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση με τον εισαγγελέα να έχει ήδη ασκήσει κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερα από 200 άτομα είχαν επικοινωνήσει με τον κατηγορούμενο για να βιάσουν το ανήλικο κορίτσι έναντι αμοιβής ενώ το κοριτσάκι φέρεται να έχει αναφέρει στους αστυνομικούς ότι βιάστηκε από τουλάχιστον 10-15 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις 10 ειδικότητες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτουν οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας Φύσσα

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Τετάρτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:25