search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:09
MENU CLOSE

Κωνσταντίνος Πλεύρης: Εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στο δικαστήριο

13.10.2022 12:44
plevris-diki-xrysis-avgis-nazistikos-xairetismos-2

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του Κωνσταντίνου Πλεύρη, δικηγόρου του Γιάννη Λαγού, κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για το ναζιστικό χαιρετισμό από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη στην δίκη της Χρυσής Αυγής, δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνο με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Η εισαγγελική έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στη δίκη της Χρυσής Αυγής προέβη σε ναζιστικό χαιρετισμό σε δύο μάλιστα συνεδριάσεις, εντός της δικαστικής αίθουσας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα κληθούν να καταθέσουν δικηγόροι παρόντες στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να περιγράψουν και διευκρινίσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ο δικηγόρος προέβη εντός της δικαστικής αίθουσας στους ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Έρχονται νέες συλλήψεις – Στο «στόχαστρο» και άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Μίχου (video)

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καρδίτσα: Τι κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία του 12χρονου – Υποψίες για διαδικτυακό παιχνίδι θανάτου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:09