search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 03:37
MENU CLOSE

Ένταση στην ιταλική δεξιά: Μπερλουσκόνι για Μελόνι «υπερφίαλη και αναιδής» – «Δεν είμαι εκβιάσιμη» του απαντά

14.10.2022 22:19
salvini- meloni- mperlouskoni- new

Νέα ένταση έχει προκύψει στο εσωτερικό της ιταλικής συντηρητικής συμμαχίας, με αφορμή φωτογραφία που δημοσίευσε ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη φωτογραφία από την χθεσινή συνεδρίαση της Γερουσίας την οποία δημοσιεύει σήμερα, μεταξύ των άλλων, και η εφημερίδα Corriere della Sera, σε σημειώσεις σε χαρτί που βρισκόταν πάνω στο έδρανο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι χαρακτηρίζεται «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδής και αλαζόνας».

Εικόνα

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το χαρτί αυτό τοποθετήθηκε πάνω στο έδρανο μετά την άρνηση της Μελόνι να δεχθεί το αίτημα του «μίστερ τιβί» για υπουργοποίηση της στενής του συνεργάτιδας, της Λίτσια Ροντζούλι. Στο ίδιο σημείωμα, αναφέρεται: «Η Τζόρτζια δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί αλλαγές, δεν γίνεται να συμφωνήσεις μαζί της».

Ο νέος πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας, ο Ινιάτσιο Λα Ρούσα, αναφέρθηκε στο όλο θέμα και σε σχετική του δήλωση τόνισε: «πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπερλουσκόνι θα έπρεπε να δηλώσει ότι πρόκειται για αναληθή είδηση, κάτι για το οποίο είμαι σχεδόν βέβαιος».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τoυ ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7, αν θέλει να απαντήσει κάτι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η νικήτρια των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, Τζόρτζια Μελόνι τόνισε: «Δεν έχω κάτι να πω. Μόνο ότι από τα σημεία που ανέφερε ο Μπερλουσκόνι έλειπε ένα: ότι δεν είμαι εκβιάσιμη».

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί παρατηρητές, η ένταση οφείλεται στις επαφές για την σύσταση της νέας κυβέρνησης και σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλίδα πολιτικός απέρριψε πολλές προτάσεις του Μπερλουσκόνι, με αντικείμενο τα μέλη του κόμματός του προς υπουργοποίηση.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, τέλος, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μπορεί να δοθεί στην Τζόρτζια Μελόνι από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και αν όλα προχωρήσουν χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια, η ορκωμοσία της νέας κυβερνητικής ομάδας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 23 ή στις 24 του μηνός.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Η παραγωγή φυσικού αερίου ενδέχεται να είναι μειωμένη κατά 10% το 2022

Ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε στις γαλλικές ακτές – Συνοδευόταν από το πολεμικό ναυτικό

Ποιος θα διαρκέσει περισσότερο; Ένα φρέσκο μαρούλι ή η Λιζ Τρας στην κυβέρνηση; (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20