Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στην διαπίστωση πως η μεσογειακή διατροφή δεν μειώνει τον κίνδυνο άνοιας κατέληξε μια σουηδική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Ιζαμπέλε Γκλανς του Πανεπιστημίου Λουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Neurology” της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για 28.000 ανθρώπους με μέση ηλικία 58 ετών, χωρίς άνοια στην αρχή της έρευνας που διήρκεσε 20 έτη, στη διάρκεια των οποίων 1.943 άτομα (ποσοστό σχεδόν 7%) είχαν διαγνωστεί με άνοια (Αλτσχάιμερ, αγγειακή άνοια κ.α.). Δεν βρέθηκε ότι όσοι έκαναν μεσογειακή διατροφή, είχαν μικρότερο κίνδυνο άνοιας.
«Προηγούμενες μελέτες σχετικά με την επίδραση της διατροφής στον κίνδυνο για άνοια είχαν δώσει ανάμικτα αποτελέσματα. Μολονότι η έρευνα μας δεν αποκλείει μια πιθανή συσχέτιση διατροφής και άνοιας, δεν βρήκαμε τέτοια σχέση παρά την μεγάλη χρονική διάρκεια της παρακολούθησης», δήλωσε η δρ Γκλανς.
Η μεσογειακή διατροφή, η οποία έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την καρδιά και γενικότερα για την υγεία του σώματος, περιλαμβάνει πολλά λαχανικά, όσπρια, φρούτα, ψάρια, ελαιόλαδο και φυτικά λίπη, καθώς επίσης λίγα γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέατα και κορεσμένα λιπαρά οξέα.
Διαβάστε επίσης:
«Το παιχνίδι της ασφυξίας»: Τι παθαίνει το σώμα μας όταν δεν αναπνέουμε
Στρες: Η θεραπευτική κίνηση που ηρεμεί το μυαλό και βελτιώνει την ψυχική υγεία
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.