search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:59
MENU CLOSE

ΟΠΕΚ+: Ομόφωνα λήφθηκε η απόφαση μείωσης της παραγωγής πετρελαίου για οικονομικούς λόγους

16.10.2022 23:31
OPEC_new

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+) για μείωση της παραγωγής πετρελαίου λήφθηκε ομόφωνα και για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Ο Πρίγκιπας Χαλίντ μπιν Σαλμάν δήλωσε επίσης ότι έχει “μείνει έκπληκτος” από τις κατηγορίες ότι το Σαουδαραβικό Βασίλειο “είναι στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας“.

Είναι ενδεικτικό ότι αυτές οι ψευδείς κατηγορίες δεν προήλθαν από την ουκρανική κυβέρνηση“, έγραψε ο νεότερος γιός του Βασιλιά στο Twitter.

«Στον ΟΠΕΚ υπάρχει πάντα χώρος για ευελιξία»

Η κρατική εταιρία εμπορίας πετρελαίου του Ιράκ (SOMO) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ+ βασίζονται στους οικονομικούς δείκτες και λαμβάνονται ομόφωνα.

Υπάρχει πλήρης συναίνεση μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ+ ότι η καλύτερη προσέγγιση στη διαχείριση των συνθηκών της αγοράς πετρελαίου κατά την τρέχουσα περίοδο αβεβαιότητας και έλλειψης σαφήνειας είναι μια προληπτική προσέγγιση που υποστηρίζει τη σταθερότητα της αγοράς και παρέχει στο μέλλον τις κατευθυντήριες οδηγίες που χρειάζεται“, αναφέρει η ανακοίνωση της SOMO.

Παράλληλα, το Κουβέιτ χαιρετίζει την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA, επικαλούμενο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Kuwait Petroleum Corporation.

Ο Σεΐχης Ναουάφ αλ-Σαμπάχ επανέλαβε επίσης ότι το Κουβέιτ θέλει να διατηρεί ισορροπία στις αγορές πετρελαίου προς όφελος και των καταναλωτών και των παραγωγών.

Δήλωσε επίσης ότι οι αυξανόμενες ανησυχίες για την οικονομία και η αναμενόμενη επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας οδήγησε σε περισσότερη διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης πετρελαίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, όταν ρωτήθηκε σήμερα σε σχέση με την επανεξέταση της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου αυτού του μήνα, δήλωσε ότι “στον ΟΠΕΚ υπάρχει πάντα χώρος για ευελιξία“.

Ο Χαϊθάμ αλ-Γάις είπε επίσης σε συνέντευξη Τύπου στην Αλγερία ότι οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ+ ήταν καθαρά τεχνικές κι ότι η ομάδα παραγωγών έλαβε μια προληπτική απόφαση.

Διαβάστε επίσης:

Mikaben: Κατέρρευσε και πέθανε επί σκηνής στη διάρκεια συναυλίας του στο Παρίσι

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα… εγκρίνουμε ακόμη ένα πακέτο νομοθετικών προτάσεων για την ενέργεια

Ιράν: Τέσσερις κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και 61 τραυματίστηκαν στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:57