search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:08
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Alco: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Στις 8,3 μονάδες η διαφορά

17.10.2022 19:50
GPODIMOSKOPISI89

Άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8,3 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (από 7,7 τον προηγούμενο μήνα) καθώς στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων συγκεντρώνει ποσοστό 31,2% έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Alco1

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και ακολουθεί το το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%.

Την ίδια ώρα, η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις, η θέρμανση και η εγκληματικότητα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στο ερώτημα αν η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθών το 40% λέει αρκετά, το 31% λέει πολύ, το 23% λέει λίγο και το 5% καθόλου.

Στην ερώτηση για το αν οι πολίτες θεωρούν πως έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα κερδοσκοπίας το τελευταίο διάστημα το 48% λέει πολύ, το 39% αρκετά, το 7% λέει λίγο και ένα δεν ξέρω/δεν απαντώ το 6%.

Σχετικά με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να θεσπίσει το λεγόμενο καλάθι του νοικοκυριού και στο κατά πόσο θα βοηθούσε την οικογένεια σας, το 34% λέει λίγο, το 23% καθόλου, το 17% αρκετά, ένα 5% πολύ και το 21% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσο για το αν υπάρχει ανησυχία για το ότι θα χρειαστεί το χειμώνα να περιορίσουν οι πολίτες τις ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση στο σπίτι το 40% λέει πως ανησυχεί αρκετά, το 37% πολύ, το 14% λίγο, το 6% καθόλου και το 3% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά και στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο η Τουρκία να προχωρήσει σε θερμό επεισόδιο, το 32% ανησυχεί λίγο, το 24% αρκετά, το 21% καθόλου, το 12% πολύ και ένα 11% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο ερώτημα για το αν σας φοβίζει η εγκληματικότητα το 45% λέει αρκετά, το 37% πολύ, το 13% λίγο, το 4% καθόλου και το 1% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή που ο Θεοδωρικάκος ενημέρωνει τη Γιόχανσον για τους μετανάστες στον Έβρο – Σοκαρισμένη η επίτροπος (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης εγκαινιάζει δεύτερη φορά το Ελληνικό που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει – Έχει πάει την εξαπάτηση σε άλλο επίπεδο»

Νίκος Κοτζιάς: Πρέπει να ενημερώσουμε πως την επόμενη φορά που θα πετάξει τουρκικό drone, θα το ρίξουμε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:02