search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:54
MENU CLOSE

Flash: Στα σκαριά η επαναλειτουργία του ραδιοσταθμού

17.10.2022 10:33
radio new

Με βεβαιότητα σε δημοσιογραφικές παρέες γίνονται συζητήσεις για την επαναλειτουργία του ραδιοσταθμού Flash, επιχειρηματική κίνηση που περιλαμβάνεται στα σχέδια των επιχειρηματιών Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Εξάρχου στην κυριότητα των οποίων έχει περάσει το Action 24 και οι οποίοι φέρεται να είναι «πίσω» από την αγορά 30% τηλεοπτικού χρόνου του Attica TV.

Σε υψηλό ποσοστό είναι η πιθανότητα ότι την πολύ πρωινή ζώνη του ραδιοσταθμού, όταν αυτός επαναλειτουργήσει, θα αναλάβει ένα από τα πιο γνωστά και με σταθερό ακροατήριο δημοσιογραφικό δίδυμο.

Η συχνότητα (96FM) του Flash έχει επιστραφεί στο ελληνικό δημόσιο με την υπ’ αριθμόν 125/2022 απόφαση του ΕΣΡ καθώς ο σταθμός είχε αναστείλει τη λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Αλλά ο σταθμός μπορεί να επανεκπέμψει είτε από την ίδια συχνότητα είτε από άλλη μη ενημερωτική, εφόσον όμως θα έχει υποβάλει σχετική αίτηση (αλλαγής χαρακτήρα) σύμφωνα με το νόμο 4779/2021 (Πέτσα- Λιβάνιου).

Ο νόμος προβλέπει (αρθρο 39) ότι «μέχρι την έκδοση προκήρυξης για χορήγηση αδειών λειτουργίας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε παρόχους περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, οι εποπτευόμενοι από το Ε.Σ.Ρ. ως νομίμως λειτουργούντες αντίστοιχοι σταθμοί επιτρέπεται να αλλάξουν μία (1) μόνον φορά τη φυσιογνωμία του προγράμματός τους, εφόσον πληρούν τις οικείες για τη φυσιογνωμία προϋποθέσεις».

Μένει να φανεί πως θα γίνει η μετάβαση εμπορικών τίτλων του ραδιοσταθμού που φαίνεται να έχει δηλωθεί στο παρελθόν από άλλες εταιρείες.

Υπάρχει ο τίτλος «Flash 96 fm Αυτοδιαχειριζόμενο Ραδιόφωνο», της εταιρείας «96 Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ι.Κ.Ε.». που είχαν συστήσει εργαζόμενοι στο σταθμό και τον λειτουργούσαν την περίοδο 2014-2017 αλλά και οι «Flash 96» και «Flash, το δικό σου ραδιόφωνο» με το λογότυπο που ανήκαν στην «Flash Επιχείρηση Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Εκπομπών-Παραγωγών Α.Ε.» του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη έως το 2017 και 2019 αντιστοίχως.

Διαβάστε επίσης

Τηλεθέαση: Τι επέλεξε το κοινό το Σάββατο

«Γεια σου»: Οι πρώτες δηλώσεις της παρουσιάστριας για τις αποχωρήσεις από την εκπομπή (Video)

Οι τίτλοι από τα Πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:52