search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:08
MENU CLOSE

Η ακρίβεια μεταμορφώνει τις επιχειρήσεις σε… τράπεζες: Πουλάνε με δόσεις, εγκρίνουν μικροδάνεια, έχουν πλατφόρμες πληρωμών

18.10.2022 06:00
holiday-shopping-g515954c71_1920

Τη δυνατότητα πληρωμής προϊόντων μέσω εφαρμογής στο κινητό και μάλιστα σε 3 ή 4 δόσεις, χωρίς τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής τραπεζικής κάρτας δίνουν πλέον στους πελάτες τους οι μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πολλές μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας παρέχουν πλέον τις δικές τους τραπεζικές υπηρεσίες δίνοντας τη δυνατότητα πληρωμής χωρίς την παρέμβαση των μεγάλων ελληνικών τραπεζών ή δημιουργώντας ακόμα και τη δική τους πλατφόρμα πληρωμών όπως έκανε πρόσφατα η Cosmote με την εφαρμοφή payzy.

Οι επιχειρήσεις βλέποντας τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά να πληρώνουν ολόκληρο το ποσό και προκαταβολικά σε πολλές από τις αγορές τους ψάχνουν τρόπους να τα διευκολύνουν αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και ιδιαίτερα οι υπηρεσίες fintech οι οποίες βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη εφαρμογή στη σύγχρονη καθημερινότητα των ανθρώπων.

Δηλαδή μπορούν δημιουργώντας τις δικές τους πλατφόρμες πληρωμών ή μέσω συνεργασίας με εταιρείες fintech να δίνουν την δυνατότητα στους καταναλωτές να ψωνίζουν ηλεκτρονικά και με δόσεις από το κινητό τους γλιτώνοντας παράλληλα τη γραφειοκρατική διαδικασία η πώληση αυτή να περνάει μέσα από κάποιο συμβατικό τραπεζικό κανάλι μεσω χορήγησης δανείου ή πληρωμής με κάρτα.

Εκτός από την Cosmote η οποία όπως αναφέρσμε παραπάνω, δημιούργησε μέσω θυγατρικής τη δική της υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών payzy, τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών με δόσεις προσφέρουν ήδη τα Public, η αλυσίδα αθλητικών ειδών Cosmos Sport και τα H&M.

Οι τρεις αλυσίδες λιανικής έχουν συνάψει συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία fintech Klarna η οποία επεκτάθηκε πρόσφατά στην Ελλάδα με την υπηρεσία «Pay in 3», ενώ και η Skroutz «τρέχει» αντίστοιχο πρόγραμμα που ονομάζει “Δόσεις για όλους” σε συνεργασία με την TBI Bank

Σε ότι αφορά την «Πληρωμή σε 3 δόσεις» που έχουν οι τρεις αλυσίδες με το πρόγραμμα της Klarna, οι καταναλωτές μπορούν να χωρίσουν τις αγορές τους σε τρεις άτοκες δόσεις οι οποίες εξοφλούνται κάθε 30 ημέρες από τη στιγμή της αγοράς.

Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές μπορούν να κατανείμουν το κόστος των αγορών τους ομοιόμορφα και να παραλάβουν το προϊόν πριν πληρώσουν ολόκληρο το ποσό. Οι μηνιαίες πληρωμές απλώς χρεώνονται στην κανονική χρεωστική κάρτα του καταναλωτή ενώ δεν υπάρχουν «κρυφές» χρεώσεις.

Με το πρόγραμμα της TBI που συνεργάζεται η Skroutz και πιο πρόσφατα και η Electronet η αποπληρωμή γίνεται σε 4 δόσεις

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι και η αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια το δικό της πρόγραμμα πληρωμής δόσεων

Πιο αναλυτικά:

Cosmote: Payzy ο νέος τρόπος πληρωμών με το κινητό

Για «νέα εποχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ελλάδα» κάνει λόγο η Cosmote, που παρουσίασε έναν νέο τρόπο πληρωμών, χωρίς πορτοφόλι, με τη νέα mobile εφαρμογή payzy by COSMOTE. Tο νέο app είναι μια ολιστική λύση, εντελώς ψηφιακή, για όλους αυτούς που θέλουν ευελιξία και απλότητα στην καθημερινότητά τους.

To payzy by COSMOTE είναι μια πρωτοποριακή λύση για όλες τις καθημερινές πληρωμές και συναλλαγές. Μέσω εφαρμογής στο κινητό (iOS & Android), ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει έναν ελληνικό IBAN λογαριασμό, να εκδώσει χρεωστική VISA κάρτα (ψηφιακή ή/και φυσική* και να κάνει όλες τις αγορές του σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Χωρίς κόπο και με ασφάλεια. Επίσης, με το payzy μπορεί να πληρώσει λογαριασμούς στη στιγμή.

Πρόκειται για προϊόν της COSMOTE Payments, θυγατρικής του Ομίλου ΟΤΕ, η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος.

Με τη νέα αυτή εφαρογή ο χρήστης μπορεί να τα πληρώνει όλα και όλους από το κινητό του, ενώ δεν υπάρχει προμήθεια κατά την φόρτιση του ΙΒΑΝ λογαριασμού του. Είναι διαθέσιμο στο Google Play και το App Store και απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες καταναλωτές, ανεξάρτητα από τον τηλεπικοινωνιακό τους πάροχο

Τι προσφέρει

Το payzy by COSMOTE περιλαμβάνει και καινοτόμες λειτουργικότητες που δεν έχουν καμία χρέωση, όπως η δυνατότητα του χρήστη να ανταλλάσσει χρήματα με τους φίλους του μέσω chat, άμεσα, μέσω του Chat & Pay. Μπορεί ακόμα να μοιράζεται κοινά έξοδα με τους δικούς του ανθρώπους μέσω του Split it. Για παράδειγμα, μπορεί να μοιράζεται τα έξοδα με τους φίλους του ή την οικογένειά του στο φαγητό, στο σινεμά, σε ένα ταξίδι. Και όλα αυτά μέσα από το κινητό, σε μια μόνο εφαρμογή.

Επίσης αποτελεί το μοναδικό mobile app στην ελληνική αγορά που ανταμείβει με χρήματα τον χρήστη, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει όποτε θέλει και όπου θέλει. Έτσι ο χρήστης κερδίζει χρήματα, όσο περισσότερο χρησιμοποιεί το payzy.

Public: Πληρωμή σε τρεις άτοκες δόσεις

Tα Public είναι η πρώτη μεγάλη ελληνική αλυσίδα του λιανεμπορίου που συνάπτει συνεργασία με την Klarna -σουηδικό μονόκερο και κορυφαία fintech στην Ευρώπη, βάσει αποτίμησης- που εγκαινίασε και επισήμως την παρουσία της στην Ελλάδα προσφέροντας το μοντέλο πληρωμών “buy now, pay later” (αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα).

Πρακτικά, οι χρήστες της πλατφόρμας Public.gr έχουν τη δυνατότητα επιλέγοντας τρόπο πληρωμής Klarna να κατανείμουν το κόστος της αγοράς τους σε 3 άτοκες δόσεις. Η πρώτη πληρωμή πραγματοποιείται τη στιγμή της αγοράς ενώ οι υπόλοιπες δύο δόσεις προγραμματίζονται αυτόματα κάθε 30 ημέρες, μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας -άτοκα και χωρίς έξοδα.

Η συμφωνία με την Public Group φέρεται να είναι αποκλειστική για ένα διάστημα και έρχεται να εξυπηρετήσει τη στρατηγική του ομίλου Olympia συμπληρώνοντας τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται μέσω του Public Capital Partners, του οχήματος που έχει τροχοδρομηθεί προκειμένου να ενσωματωθούν στις πρακτικές πώλησης και στην εμπειρία αγορών του καταναλωτή νέες τεχνολογίες.

Skroutz: Πληρωμή σε 4 δόσεις μέσω TBI Bank

Η Skroutz ανακοίνωσε ότι εμπλουτίζει το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους”, με στόχο να κάνει πιο εύκολη και γρήγορη τη διαδικασία αγορών για τους καταναλωτές.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, μέσω της νέας συνεργασίας με την τράπεζα ΤΒΙ Bank, η Skroutz παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αποκτήσουν άμεσα τα προϊόντα που επιθυμούν, αξίας από 20€ έως 300€, και να αποπληρώσουν αργότερα με 4 δόσεις και 0% επιτόκιο, χωρίς πιστωτική κάρτα και μέσα από μία digital και γρήγορη διαδικασία. Βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την νέα υπηρεσία εδώ.

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν όλα τα στάδια της αγοράς τους online, μέσω της μετάβασης στον ιστότοπο της συνεργαζόμενης τράπεζας και της δημιουργίας λογαριασμού με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου, πληρώνοντας μόνο την 1η δόση κατά την αγορά και όλες τις υπόλοιπες σε μεταγενέστερο χρόνο, με χαμηλό κόστος υπηρεσίας +2€ για κάθε δόση. Το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους” είναι ένα καταναλωτικό δάνειο από 20€ έως 2.000€ που προσφέρει το Skroutz σε συνεργασία με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και δημιουργήθηκε ώστε να διευκολύνει τους καταναλωτές να αποκτήσουν με τους δικούς τους ρυθμούς αποπληρωμής τα προϊόντα που επιθυμούν.

Διαβάστε επίσης:

Χριστοδουλάκης στο topontiki.gr: «Εντεταλμένοι influencers επινόησαν την ‘κουρασμένη θεματολογία’»

Κατάθλιψη: Μια «ύπουλη» ψυχική διαταραχή – Πότε μπορεί να γίνει απειλητική για τη ζωή

Προσωπικός γιατρός: Σε «φιάσκο» εξελίσσεται ο θεσμός – Εκβιασμούς και προχειρότητα στον σχεδιασμό καταγγέλλουν οι γιατροί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:07