search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:08
MENU CLOSE

Καταγγελίες για περίεργες χρηματιστηριακές κινήσεις από την εταιρεία ΜΜΕ του Τραμπ – Διενεργείται εισαγγελική έρευνα

18.10.2022 11:22
Donald Trump-new

Λίγο πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στον πρώην πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ με κάπως ανορθόδοξο τρόπο.

Καταγγελίες μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος εμφανίζουν την εταιρεία ΜΜΕ «TMTG» που δημιούργησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, έπειτα από τον αποκλεισμό του από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και άλλα «κανάλια» ενημέρωσης, ότι έκανε παραπληροφόρηση και παραπλανητική εκπροσώπηση, σε μια προσπάθεια να αντλήσει κεφάλαια  από την χρηματαγορά. 

Στελέχη της εταιρείας ΜΜΕ Trump Media & Technology Group (TMTG) -η οποία κατά πληροφορίες είναι υπο ομοσπονδιακή έρευνα-, μητρική της πλατφόρμας Truth Social, διέπραξαν «ψευδείς δηλώσεις με δόλο» που σχετίζονται με πιθανές συγχωνεύσεις με δύο άλλες εταιρείες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει κεφάλαια, σύμφωνα την καταγγελία.

O Γουίλ Γουίλκερσον, πρώην στέλεχος της TMTG, στην καταγγελία του για την οποία σχηματίστηκε φάκελος από την αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία, υποστηρίζει ότι η εταιρεία του Τραμπ και στελέχη της αλλά και δύο ακόμα εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), παραβίασαν τον ομοσπονδιακό νόμο της Κεφαλαιαγοράς.

Οι εταιρείες Nenessere Capital Acquistion Corporation (BENE) και Digita World Acqusition Corporation (DWAC) είχαν εξεταστεί ή αξιοποιηθεί ως επενδυτικά «οχήματα» για την είσοδο της μητρικής εταιρείας του Τραμπ στην Κεφαλαιαγορά της Νέας Υόρκης, μια κίνηση που θα εξασφάλιζε, κατά πληροφορίες, χρηματοδότηση περί το ένα δισ. δολάρια από άλλους επενδυτές σε περίπτωση που υπήρχε συμφωνία.

Η καταγγελία από τον Γουίλκερσον έγινε τον Αύγουστο, αναφέρθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα από την «Maimi Herald» και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή από τον τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, στην αντίληψη του οποίου περιήλθε η είδηση μόλις το Σαββατοκύριακο που μάς πέρασε, καθώς και από την «Washington post».

Υποστηρίζεται από τον Γουίλκερσον ότι έγιναν δόλιες παραπλανήσεις – παραπληροφορήσεις για τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις μεταξύ των τριών εταιρειών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι ομόσπονδοι εισαγγελείς της νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης που διεξάγουν την έρευνα, έπειτα από τις καταγγελίες και τον φάκελο που σχηματίστηκε, αρνήθηκαν να σχολιάσουν  στα ΜΜΕ. Αλλά ούτε και οι εταιρείες ειδικού σκοπού (SPAC) που κατονομάζονται στην καταγγελία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για σχετικό σχόλιο.

Δήλωση- ανακοίνωση όμως έκανε η νομική υπηρεσία της TMTG και απέρριψε αυτό που περιγράφεται ως «εν γνώσει της ψευδείς και δυσφημιστικές δηλώσεις » σε ρεπορτάζ της «Washington Post» με δηλώσεις του Γουίλκερσον.

Ο Γουίλκερσον, ανώτατο στέλεχος της TMTG, απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η «Washington Post» έστειλε ερωτήσεις στον Ντόναλντ Τραμπ με βάση όσα ισχυρίζεται στην καταγγελία του, αναφέρει η εφημερίδα.

Η καταγγελία αναφέρει ότι η BENE στην διαδικασία συγχώνευσης με την TMTG του Τραμπ, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για την εταιρεία του Τραμπ και για τούτο αντικαταστάθηκε από την DWAC.

Καταγγέλλεται μεταξύ άλλων ότι αν η συγχώνευση προσχωρούσε με την πρώτη εταιρεία ο διευθύνων σύμβουλος της θα έβγαζε «λιγότερα χρήματα» από ότι με την αξιοποίηση της DWAC.

Ο Γουίλκερσον ισχυρίστηκε επίσης στην «Washington post» στο σαββατιάτικο δημοσίευμά της ότι ο συνιδρυτής της TMTG Άντι Λιτίνσκι εκδιώχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο επειδή δεν παρέδωσε μετοχές της εταιρείας στην πρώην πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, όταν του το ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:

Έλλη Στάη: «Πάλεψα με την κατάθλιψη- Είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις» (Video)

Eurovision 2023: Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο δεν θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού

Ράδιο Αρβύλα: Πρεμιέρα με «καρφιά» προς το GNTM (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:06