search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:15
MENU CLOSE

Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις την Τετάρτη – Έρχεται το «γαϊδουροκαλόκαιρο» από την ερχόμενη εβδομάδα

18.10.2022 16:36
kairos432-new

Την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους.

Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Κρήτης.

Άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 25, στην Ήπειρο από 6 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 25 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς.

Τι είναι το «γαϊδουροκαλόκαιρο»

Για άνοδο της θερμοκρασίας και ένα φαινόμενο που ονομάζεται «γαϊδουροκαλόκαιρο» κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

«Συνεπές στο ραντεβού του το “καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου” ή “γαϊδουροκαλόκαιρο” τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, με αισθητή κατά τόπους άνοδο της θερμοκρασίας!» αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του στο Facebook.

Στην αναλυτική του πρόγνωση από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή θα επικρατεί ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, με εξαίρεση κάποιες συννεφιές στην Κρήτη. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, όπως είπε, θα έχουμε κατά μέσο όρο 23άρια παντού, ενώ και το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει χωρίς φαινόμενα.

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όμως, αναμένεται να καταφθάσει από τα δυτικά ένα κύμα ζέστης.

«Μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου αναμένουμε να ανέβει η θερμοκρασία αρκετά» υπογράμμισε, λέγοντας ότι στο διήμερο της 25ης και 26ης Οκτωβρίου ο υδράργυρος μπορεί να φτάσει τους 26, τους 27 ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 12χρονης: Αναζητούν τον οίκο ανοχής στον Κεραμεικό – Ο μυστηριώδης «κύριος Β.»

Σοκ στο ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από περβάζι παραθύρου από τον 3ο όροφο – Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα διδασκαλίας (Photos)

Κορωνοϊός: 55.242 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – 107 θάνατοι και 74 διασωληνωμένοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:15