search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:10
MENU CLOSE

Νέα παραίτηση στη Βρετανία: Εκτός κυβέρνησης η υπεύθυνη για την κομματική πειθαρχία των Συντηρητικών Γουέντι Μόρτον

19.10.2022 21:52
downing street new

Η Συντηρητική βουλευτής Γουέντι Μόρτον, που ήταν η αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας, υπέβαλε την παραίτησή της από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Η Μόρτον είχε στηρίξει τη Λιζ Τρας όταν διεκδικούσε την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία, το καλοκαίρι. Αμέσως μετά τη νίκη της, η Τρας την διόρισε υπεύθυνη της κομματικής πειθαρχίας (chief whip).

Η παραίτηση της Μόρτον έρχεται μετά από αυτή της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν, την οποία έκανε δεκτή η Λιζ Τρας, διορίζοντας τον Γκραντ Σαπς στη θέση της.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπρέιβερμαν υπέβαλε την παραίτησή της, με σαφείς αιχμές κατά της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η οποία αγωνίζεται να κρατηθεί στην εξουσία παρά τις αντιδράσεις ακόμη και στους κόλπους του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Η παραίτηση της Μπρέιβερμαν, λόγω «παραβίασης των κανόνων ασφαλείας» σχετικά με την ανταλλαγή ευαίσθητων κυβερνητικών πληροφοριών, είναι η δεύτερη αποχώρηση υπουργού της Τρας σε διάστημα λίγων ημερών.

Και οι δύο αντικαταστάθηκαν από στελέχη που δεν είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Λιζ Τρας στην εσωκομματική ψηφοφορία για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Τόρις. Ο Τζέρεμι Χαντ διαδέχθηκε τον Κουάζι Κουάρτενγκ στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Γκραντ Σαπς διαδέχεται την Σουέλα Μπρέβερμαν στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Έκανα λάθος, αποδέχομαι την ευθύνη και παραιτούμαι», υπογραμμίζει η Μπρέιβερμαν και αναφέρει στη συνέχεια: «Το να προσποιούμαστε ότι δεν κάναμε λάθη, να συνεχίσουμε σαν να μην μπορούν όλοι να δουν ότι τα κάναμε και να ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν με έναν μαγικό τρόπο, δεν είναι σοβαρή πολιτική».

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: «Γάζωσαν» με σφαίρες έξω από το σπίτι της διάσημη influencer

Bild: Νέα ματαίωση της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου στο Κίεβο

Ο Μπερλουσκόνι επιρρίπτει την ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία στον Ζελένσκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:08