search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:00
MENU CLOSE

Negroni Sbagliato: Το ποτό που έγινε παγκόσμια μόδα χάρη σε ένα βίντεο του «House of the Dragon» (Video)

20.10.2022 10:24
poto new

Συνήθως όταν προβάλλεται ένα καινούργιο επεισόδιο του House of the Dragon (η σειρά spin-off και πρίκουελ του Game of Thrones), κάνουν τρελές δουλειές τα ντελίβερι.

Ή μήπως τα μπάρ; Η αλήθεια είναι ότι οι φανατικοί θεατές της σειράς θα θέλανε, μόλις πέσουν οι τίτλοι τέλους, να πάνε σε ένα μπάρ και να απολαυσουν ένα Negroni Sbagliato.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:  Σε ένα βίντεο που πόσταρε το ΗΒΟ στο κανάλι του στο TikTok, η πρωταγωνίστρια της σειράς Olivia Cooke εμφανίζεται να ρωτάει την συμπρωταγωνίστρια της Emma D’Arcy «ποιο είναι το αγαπημένο σου ποτό;».

@hbomax I’ll take one of each. #houseofthedragon ♬ a negroni sbagliato w prosecco l hbo max – hbomax

Αυτή απαντάει «το Negroni», προσθέτει «Negronι Sbagliato» και με ένα σχεδόν πονηρό χαμόγελο συμπληρώνει «με prosecco».

Αυτό ήταν! Το συγκεκριμένο ποτό έγινε μόδα. Εκατομμύρια άνθρωποι σε ‘όλο το κόσμο το παραγγέλνουν.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό negroni, στο οποίο υπάρχει campari, vermouth, ενώ αντί για τζιν, βάζει prosecco και γαρνίρει με μια φέτα πορτοκάλι.

Αυτό φυσικά το κάνει λιγάκι πιο ελαφρύ και αποτελεί το ιδανικό απεριτίφ σε μια χαλαρή βόλτα.

Το βίντεο του House of Dragon έγινε viral σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να δοκιμάσουν σπίτι τους τη συνταγή που περιέγραψε η ηθοποιός.

Σύμφωνα με το The Spirits Business οι αναζητήσεις για τη συνταγή του ποτού στο διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 501% μόλις την τελευταία εβδομάδα.

Χιλιάδες βίντεο ανέβηκαν στη συνέχεια στο Tik Tok, με άτομα που έφτιαχναν το Negroni sbagliato και κάπου εκεί το trend φαίνεται πως εξαπλώθηκε και στα μπαρ.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα «πολλοί bartenders ισχυρίζονται ότι τους τελειώνουν αμέσως τα υλικά για το συγκεκριμένο ποτό». Φαίνεται πως η εποχή του Negroni sbagliato μόλις έφτασε.

@notjustabartender

I had to hop on this IMMEDIATELY. Also one of my favorite negroni variations, especially if you love a more effervescent cocktail. Sbagliato means “broken” or “mistake” in Italian, and rumor has it this cocktail was made by accident when a bartender meant to make a regular negroni, but reached for prosecco instead of gin. I dont know how you do that honestly, but I love a good story, especially when it comes from a happy accident. Recipe: 1 oz sweet vermouth, 1 oz campari, top with sparkling (prosecco is a solid choice, but any brut style would suffice). Wedge or a twist, your choice.

♬ a negroni sbagliato w prosecco l hbo max – hbomax

Όπως γράφει και ο Γαστρονόμος το Sbagliato είναι ένα εξαιρετικό ποτό: Έχει λαμπερό ρουμπινί χρώμα, που θυμίζει ηλιοβασίλεμα, η γεύση του είναι γλυκόπικρη, χάρη στην τέλεια χημεία του Campari και του βερμούτ, και έτσι το Sbagliato έχει μια παιχνιδιάρικη αίσθηση και είναι πολύ εθιστικό.

Στην υγειά σας!

Διαβάστε επίσης

ΝASA: Ανακάλυψε αέριο γίγαντα εξωπλανήτη με πυκνότητα… ζαχαρωτού

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αντίθετες οι ΗΠΑ σε συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας για δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου

Φυλλορροεί η κυβέρνηση Τρας – Παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:59