search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:57
MENU CLOSE

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος σοσιαλιστής που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια (video)

21.10.2022 11:17
papadimitriou2110_new

Για την ακρίβεια αλλά και τις κρατικές παρεμβάσεις συζητούσαν το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, όταν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική, χαρακτήρισε προφανώς από υπερβάλλοντα ζήλο… «σοσιαλιστή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκαλώντας αμηχανία, γέλια και σχόλια στο πάνελ.

«Μιλάμε για την ακρίβεια αλλά το μεγάλο κονδύλι που είναι η ενέργεια δεν έχει τόσο μεγάλη αύξηση σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Λόγω της επιδότησης έχει συγκρατηθεί…» σχολίασε αρχικά ο Μανώλης Καψής.

«Στο ενεργειακό κάτι γίνεται, υπάρχει παρέμβαση, στη μάχη του πληθωρισμού δεν ξέρω τι γίνεται» είπε και ο Άκης Παυλόπουλος.

«Ποιος θα κερδίσει από αυτο; Κυρίως θα κερδίσει το κράτος. Δηλαδή εμείς όλοι. Γιατί το κράτος είναι οι φορολογούμενοι, τα παίρνεις από τον έναν τα δίνεις στον άλλο. Αυτή είναι η ιστορία, μην κοροϊδευόμαστε. Δεν τα βάζει ο Μητσοτάκης από την τσέπη του. Αυτή τη στιγμή, παντού στον κόσμο, αλλά στην Ευρώπη που ζούμε και στην Ελλάδα συγκεκριμένα, έχει αλλάξει πλήρως ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα. Δηλαδή οι άνθρωποι που πιστεύουμε ότι το κράτος δεν πρέπει να έχει παρεμβατικό ρόλο στην οικονομία, λέμε “(να παρέμβει) το κράτος”. Και το λέμε μήνες. Άρα δεν υπάρχει θέμα διαφωνίας. Το κράτος τα βάζει χοντρά, διπλά και τρίδιπλα. Και τι προσπαθείς να πετύχεις; Το ρεύμα ανά κιλοβατώρα να είναι περίπου σταθερό, αυτός είναι ο στόχος που προσπαθούμε να περάσουμε στην Ευρώπη. Αντιδρά ακόμη η Γερμανία που φοβάται ότι δεν θα υπάρχει ακρετή ποσότητα, ότι αν βάλω πλαφόν, δεν θα έχω προσφορά. […] Το σημαντικό είναι τι τελικά πληρώνει ο καταναλωτής. Όταν μειώνεις την επιδότηση στα καύσιμα, σου αφήνει το περιθώριο να δώσεις κάπου αλλού. Γιατί αυτή η μάχη δίνεται τώρα» ήταν το σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου.

«Μοιράζουμε τη φτώχεια μας, δηλαδή. Αυτό μας λέτε. Μοίρασμα της φτώχειας, αυτό έλεγε παλιά η αριστερά…» απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Δεν γίνεται μοίρασμα της φτώχειας, γίνεται αναδιανομή του εισοδήματος. Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος σοσιαλιστής που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια…» ανταπάντησε ο βουλευτής της ΝΔ αφήνοντας προς στιγμήν… άφωνους τους υπόλοιπους.

«Τέλειο, τέλειο!» ήταν το μόνο που κατάφερε να πει ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Ωχ, θα γίνει viral αυτό!», σχολίασε με τη σειρά του ο Μανώλης Καψής.

Και μάλλον είχε δίκιο…

Δείτε το βίντεο μετά το 8′:

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης αναλαμβάνει τους «Κεντρώους» – Τους «Δεξιούς» Βορίδης, Πλεύρης και Άδωνις 

ΠΑΣΟΚ: Τι πραγματικά ισχύει για την Κατερίνα Μάρκου – Γιατί ήταν στη συνάντηση του Ανδρουλάκη με τον Καντέρ

Ο βαλλιστικός πύραυλος του Ερντογάν… ξύπνησε τον ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:57