search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:00
MENU CLOSE

Λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν πάνε στις σωστές τσέπες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2252
20/10/2022
21.10.2022 16:21
lefta_new

Μπορεί η κυβέρνηση να επαίρεται ότι – στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης – έχει διασφαλίσει τεράστια χρηματοδότηση για τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, ωστόσο η πρόσβαση σε αυτά τα κονδύλια είναι… άλλο θέμα.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, τα προγράμματα χρηματοδότησης του Προγράμματος αφορούν μόλις το 6% των επιχειρήσεων, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός το 3,8% των επιχειρήσεων. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων χρηματοδοτούν τις επενδύσεις με ίδια κεφάλαια αξιοποιώντας σε χαμηλό βαθμό ακόμη και τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους εργαλείων όπως το ΕΣΠΑ.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι, λόγω της κατάστασης αυτής, μειώνονται το ύψος, η συχνότητα και ο αριθμός των επενδύσεων, ενώ διαμορφώνεται ένα πλαίσιο αυξημένης ευαλωτότητας απέναντι σε αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος. Με απλά λόγια, «λεφτά υπάρχουν», αλλά οι μικροί και οι μικρομεσαίοι… δεν τα βλέπουν.

Διαβάστε επίσης:

Η μυστική επίσκεψη Τσίπρα στον φοιτητή του ΑΠΘ που έπεσε από τον τρίτο όροφο

Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης αναλαμβάνει τους «Κεντρώους» – Τους «Δεξιούς» Βορίδης, Πλεύρης και Άδωνις 

ΠΑΣΟΚ: Τι πραγματικά ισχύει για την Κατερίνα Μάρκου – Γιατί ήταν στη συνάντηση του Ανδρουλάκη με τον Καντέρ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:54