search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:27
MENU CLOSE

Μουσείο Μαντάμ Τισό: Ακτιβιστές έριξαν τούρτες στο πρόσωπο του «βασιλιά Καρόλου»

24.10.2022 17:38
karolos tourta – new

Δύο νέα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, στέκονται δίπλα στα κέρινα ομοιώματα του βασιλιά, της βασίλισσας και των διαδόχων τους, βγάζουν τα φούτερ που φορούν και στα μπλουζάκια τους διαβάζουμε στο σύνθημα «Σταματήστε το Πετρέλαιο».

Η κοπέλα κάνει πρώτη την κίνηση: ρίχνει μεγαλοπρεπώς μια τούρτα στο πρόσωπο του βασιλιά Καρόλου. Ακολουθεί και το αγόρι, που πάντως προσέχει μήπως πέσει το κέρινο ομοίωμα του βασιλιά.

Τη… γλύτωσαν η βασίλισσα Καμίλα, ο διάδοχος του θρόνου και η σύζυγός του, που τα κέρινα ομοιώματά τους πλαισιώνουν εκείνο του Καρόλου στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό.

Πετώντας δύο τούρτες στο πρόσωπο του βασιλιά, ή για την ακρίβεια στο κέρινο ομοίωμα που βρίσκεται στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό, οι νεαροί ακτιβιστές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

«Είναι ώρα για δράση», φώναξε το αγόρι, ρίχνοντας τη δική του τούρτα στο ομοίωμα του βασιλιά. «Δεν υπάρχει πια χρόνος για λόγια, είναι καιρός για δράση», πρόσθεσε ο ακτιβιστής.

Η οργάνωση Just Stop Oil, στην οποία συμμετέχουν οι δύο ακτιβιστές, υπόσχεται ότι κάθε μέρα θα γίνονται δράσεις με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την ανάγκη να σταματήσει η έκδοση νέων αδειών για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, που είναι καταστροφικά για τον πλανήτη.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επενέβη γρήγορα και συνέλαβε τέσσερα άτομα– καθώς οι δύο που έριξαν την τούρτα, συνοδεύονταν από άλλα δύο μέλη της οργάνωσης που είχαν μπει στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό. Εναντίον τους ασκήθηκαν κατηγορίες για βανδαλισμό.

Μέλη της ίδιας οργάνωσης στο πλαίσιο των διαμαρτυριών μπλόκαραν την περασμένη εβδομάδα την εμβληματική  Abbey Road στο Λονδίνο και έριξαν περιττώματα στο μνημείο του Κάπτεν Τομ Μουρ. Άλλοι έριξαν τοματοπολτό στο προστατευτικό τζάμι μπροστά από έναν σημαντικό πίνακα του Βίνσεντ βαν Γκογκ.

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει η Μόσχα: Το Κίεβο ετοιμάζει προβοκάτσια με τη χρήση «βρώμικης βόμβας»

Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Ρίσι Σούνακ

Μπόρις Τζόνσον: Oι χλιδάτες διακοπές που διέκοψε πρόωρα ελπίζοντας ότι θα γινόταν δεκτός στη Βρετανία ως Μεσσίας (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46