search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:45
MENU CLOSE

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ακάρ: Η Ελλάδα είναι επεκτατική χώρα – Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο (Video)

25.10.2022 19:39
akar 2 new

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προς την Ελλάδα προχώρησε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στα εγκαίνια της Έκθεσης Άμυνας, Αεροδιαστημικής και Διαστημικής Βιομηχανίας SAHA EXPO, ο Τούρκος υπουργός συνέχισε την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.

Μάλιστα, επανέλαβε για ακόμα μία φορά πως η χώρα του δεν θα δεχθεί τετελεσμένα.

Ο κ. Ακάρ δήλωσε ότι οι Έλληνες «επινόησαν» τον «νεοοθωμανισμό» και ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για την ειρήνη στην περιοχή.

«Παρ’ όλες τις προκλητικές ενέργειες και την ρητορική, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου με την γειτονική μας χωρά την Ελλάδα και πάντα απλώνουμε το χέρι μας για την ειρήνη για την σταθερότητα της περιοχής μας. 

Τη ώρα που εμείς προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις κάποιοι γνωστοί Έλληνες πολικοί οι όποιοι είναι γνωστοί για να καλύψουν τα δικά τους όνειρα για την «Μεγάλη Ιδέα» επινόησαν και κάνουν λόγο για “ΝέοΟθωμανισμό”. Με αυτό τον τρόπο κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό. Ωστόσο, ο πραγματικός επεκτατικός είναι η ίδια η Ελλάδα, η οποία επεκτάθηκε 3 φορές σε 7 στάδια από την ίδρυσή της και μπήκε στη μύτη μας και συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και συνέχισε: 

«Παρά τις προσεγγίσεις των Ελλήνων πολιτικών που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, τα μαθηματικά και είναι αποκομμένοι από τη λογική και το δίκαιο, υπο την υγεσία του προέδρου μας θα συνεχίσουμε για να γίνει το Αιγαίο και η Μεσόγειος μια θάλασσα φιλίας για ειρήνη και σταθερότητα και για την δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου.

Ωστόσο, όσοι υπερηφανεύονται πως φέρνουν σε διεθνές επίπεδο τα μεταξύ μας προβλήματα και εκείνοι που πιστεύουν ότι θα καταπατήσουν τα δικαιώματά μας ζητώντας βοήθεια από κάποιους, πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα και κάποιες επιβολές στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, δεν θα το κάνουμε ποτέ!

Όπως έχει συμβεί και στην ιστορία, η Τουρκία είναι αποφασισμένη, και ικανή να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

Στη συνέχεια μίλησε για την τουρκική βιομηχανία όπλων: 

«Είμαστε η χώρα που παράγουμε τους πυραύλους μας,τα ελικόπτερα μας, τα πλοία μας. Με τη βοήθεια του Θεού θα κατασκευάσουμε και το εθνικό μας μαχητικό και το εθνικό μας άρμα μάχης. Θα το κάνουμε και το αεροσκάφος μας και το μαχητικό μας. Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι, δεν σταματάμε θα τα κατασκευάσουμε».

Διαβάστε επίσης:

«Βρώμικη βόμβα»: Το όπλο που φοβούνται οι Ρώσοι – Πόσο επικίνδυνη είναι (Videos)

Βρετανία: Τη νέα κυβέρνηση σχηματίζει ο Ρίσι Σούνακ – Παραμένει υπουργός Οικονομικών ο Τζέρεμι Χαντ

Δυτική Όχθη: Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:42