search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:47
MENU CLOSE

Ανδρέας Πάτσης: Τα «κόκκινα» δάνεια και η υπεράσπιση στελεχών της ΕΥΠ – Σε ποιες εταιρείες συμμετείχε (Video)

26.10.2022 18:08
PATSIS-124141-NEW

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση.

Μετά την διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, βγήκαν στη φόρα όλες του οι δραστηριότητες, που έχουν προκαλέσει σάλο.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται να είναι δικηγόρος υπεράσπισης πολλών στελεχών της ΕΥΠ, ενώ συμμετέχει και σε ουκ ολίγες εταιρίες που διαχειρίζονταν «κόκκινα» δάνεια.

Όπως αποκαλύπτει το Mega, ο Ανδρέας Πάτσης είχε αναλάβει συνήγορος υπεράσπισης για στελέχη της ΕΥΠ που αντιμετώπιζαν κατηγορίες κατασκοπείας κατά την διάρκεια μίας περιόδου που πολλά στελέχη της υπηρεσίας αυτής αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους κατηγορίες για ύποπτες δοσοληψίες.

Επίσης, ο  βουλευτής Γρεβενών τα τελευταία χρόνια είχε πάρει από τα ΕΛΤΑ πάνω από 800 χιλ. ευρώ, για νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες, δεν είναι λίγες οι εταιρείες που συμμετέχει ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ.

Από το 1995 συμμετέχει στην εταιρεία «Multi Collection» (κοινή εταιρεία με Τράπεζα Πειραιώς), η οποία διαχειριζόταν «κόκκινα» δάνεια.

Το 2010 η εταιρεία «Πλάτων», την οποία ίδρυσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, (σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς), αγόρασε «κόκκινα» 62 εκατ. € με 4,3 εκατ. €.

Ο Ανδρέας Πάτσης συμμετέχει επίσης στην Horsehold (Κυπριακή LTD) από το 2017, ενώ το 2019 επενδύει 1 εκατ. € στην Lyktos (μέτοχος Παγκρήτιας) με δάνειο Ελβετίας.

Το 2022 ιδρύει την εταιρεία «Ανδρέας Πάτσης και Συνεργάτες», εκπροσωπώντας το DLA Piper, Νομικές Υπηρεσίες ΕΛΤΑ.

Επιπλέον, εμπλέκεται σε νομικές υπηρεσίες στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, ενώ από 2012 – 2022 έχει συμμετοχή σε άλλες 15 εταιρείες.

Στο μικροσκόπιο το Πόθεν Έσχες του βουλευτή

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Πόθεν Έσχες του βουλευτή Γρεβενών. Συγκεκριμένα το 2018 είχε καταθέσεις 3.339 ευρώ, ενώ το 2019 οι καταθέσεις του εκτινάχθηκαν στα 2.302.940 ευρώ.

Επίσης το 2018 δεν εμφανίζει καθόλου χρήματα σε δάνεια και το 2019 είναι 1.309.392 ευρώ.

Νωρίτερα, το γραφείο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι θα επισπευσθεί ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή, μετά τις νεότερες πληροφορίες για την εξωκοινοβουλευτική δραστηριότητά του.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Πάτση: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του

Υπόθεση Πάτση: Ο έλεγχος είναι διαρκής και παρατείνεται όταν προκύπτουν στοιχεία, λέει το Γραφείο Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής

Υπόθεση Πάτση: Προβληματισμός και νεύρα στη ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06