search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:44
MENU CLOSE

Ανδρέας Πάτσης: Τα έργα και οι ημέρες του πρώην πλέον βουλευτή της ΝΔ – Ο χλιδάτος γάμος στην Κηφισιά και τα «κόκκινα δάνεια»

25.10.2022 17:53
patsis432-new

Διάσημος στο πανελλήνιο έμελλε να γίνει όχι για τις παρεμβάσεις τους ως βουλευτής αλλά για τη διαγραφή του από τη ΝΔ ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης.

Καταγόμενος από ένα μικρό χωριό των Γρεβενών, το Δοτσικό και ο ίδιος ο Ανδρέας Πάτσης μιλάει με αγάπη για το χωριό, όπου έζησαν οι παππούδες του και ο πατέρας του. Στο βιογραφικό του για τις εκλογές ο ίδιος ανέφερε: «Τα Γρεβενά είναι η πατρίδα μου και η αγάπη για τον τόπο μου είναι ο λόγος που είμαι υποψήφιος».

Ο Ανδρέας Πάτσης είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και ο ίδιος αναφέρει ότι δημιούργησε επιχειρήσεις που προσφέρουν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κύπρο και Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις καταγγελίες που έχει κάνει και οδήγησαν στην διαγραφή του, ο κ. Πάτσης αγόρασε κόκκινα δάνεια 62 εκατομμυρίων ευρώ στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ χρήματα που, σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του.

Επίσης, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές, γεγονός που φέρεται να οδήγησε σε παραίτηση τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γιώργο Κωνσταντοπουλο.

Η ανάρτηση Πολάκη

Το θέμα Πάτση έφερε στο φως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης,  ο οποίος σε μακροσκελή ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: 

«Είναι παράνομα ιδιοκτήτης τριών offshore εταιρειών και συνεργάζεται με εσωχώριες εταιρείες αγοράζοντας κόκκινα δάνεια. 

Πήρε από τα ΕΛΤΑ με απευθείας ανάθεση συνολικά 1.019.222,81 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια (δηλαδή κατά μέσο όρο 42.467€ τον μήνα) για “αέρα” νομικές υπηρεσίες.

Κοσμικό γεγονός ο γάμος του

Το 2020 ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ο κ. Πάτσης παντρεύτηκε την δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά με τον γάμο τους να είχε γίνει στην Κηφισιά και να είχε κάνει αίσθηση, με κουμπάρους τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τη σύζυγό του, στενή φίλη της νύφης, Βασιλική Τσόγκα.

Η Βίκυ Παπαλουκά με τον Ανδρέα Πάτση γνωρίστηκαν το 2018 όταν ο δικηγόρος ετοιμαζόταν να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής διεκδικώντας την έδρα της εκλογικής περιφέρειας των Γρεβενών.

Η Βίκυ Παπαλουκά, έγινε ευρέως γνωστή όταν προσελήφθη στην ΕΡΤ παρουσιάζοντας την εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Πάτσης: Η ασύντακτη ανάρτησή του στο facebook που προκάλεσε εντύπωση

Γιάννης Βρούτσης: Ξεσάλωσε και χόρεψε νησιώτικα σε πλοίο της γραμμής (Video)

Μαξίμου: Ετοιμάζουν «νέα επίθεση φιλίας» στο ΠΑΣΟΚ – Οι κινήσεις Μητσοτάκη 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:38