search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:02
MENU CLOSE

Σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Ανακαινίζω

26.10.2022 07:52
akinita-attiki

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται σήμερα Τετάρτη το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Ανακαινίζω, που αφορά κυρίως σε κλειστά ακίνητα.

Αυτό έκανε γνωστό χθες ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, σε παρέμβασή του στο πλαίσιο της 23ης Prodexpo, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στον ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό για τη στέγαση των νέων ανθρώπων και θα προβλέπει επιδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση κατοικιών.

«Υπάρχει η ανάγκη η νέα γενιά να μισθώσει κατοικίες σε λογικές τιμές συγκριτικά με τα εισοδήματά της. Για να το πετύχουμε αυτό, έχουμε μια πολυεπίπεδη πολιτική σχετικά με την προσιτή κατοικία», εξήγησε ο ‘Α. Σκέρτσος, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες κλειστών και παλαιών κατοικιών.

«Περίπου το 85% των ακινήτων στη χώρα είναι άνω των 20 ετών. Υπάρχει μεγάλο απόθεμα κλειστών και παλαιών κατοικιών και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες, ώστε να τα ανοίξουν», τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Αλλαγές, σήμερα και αύριο, στα δρομολόγια του Μετρό λόγω της επίσκεψης του Όλαφ Σολτς

Τζόκερ: Στην Κύπρο το τυχερό δελτίο των 4,3 εκατ. ευρώ

Επίθεση με καυστικό υγρό: «Δεν πέταξα βιτριόλι, αλλά καθαριστικό – Είμαι βαθιά κακοποιημένη» δήλωσε η 38χρονη στους αστυνομικούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:01