search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:41
MENU CLOSE

28η Οκτωβρίου: Η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη (Live)

28.10.2022 11:37
Parelasi Thessaloniki_new

Ξεκίνησε σύμφωνα με το πρόγραμμα, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορτασμών της σημερινής εθνικής επετείου.

Η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00, προβλέπεται λαμπρή και… μεγάλη σε χρονική διάρκεια.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η παρέλαση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και ακολούθησε ο έχων το γενικό πρόσταγμα των πολιτικών τμημάτων.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον του Γ’ Σώματος Στρατού.

Τα νεοαποκτηθέντα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale, τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και τα αμερικάνικα οχήματα αναγνώρισης Μ1117, αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα του κοινού στη φετινή παρέλαση.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα Rafale, που θα πετάξουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αλλά και το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755, ενώ την παρέλαση θα πλαισιώσει επίδειξη ακριβείας από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους «Ζευς».

Πάνω από το χώρο της παρέλασης θα πετάξουν αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (μεταξύ άλλων μαχητικά F-16 και F-4), καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, Chinook, Kiowa Warrior κ.ά), του Πολεμικού Ναυτικού (Sikorsky S-70) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώνονται στην Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στην Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο πατέρας ως δράστης της δολοφονίας του 41χρονου γιου του

28η Οκτωβρίου: Το ξεκίνημα του πολέμου σαν σήμερα

28η Οκτωβρίου: Μαχητικά αεροσκάφη Rafale, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και αναγνώρισης ΤΤΟΑ Μ1117, στην φετινή παρέλαση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:41