search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:39
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Και πάλι στο προσκήνιο, μετά τις αποκαλύψεις του φιλοκυβερνητικού τύπου – Γιατί αγωνιά η κυβέρνηση

31.10.2022 06:00
megaro_maximou_new

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό βάζουν τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» για την υπόθεση των υποκλοπών.

Το γεγονός ότι δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες εμφανίζονται να συνεχίζουν το ρεπορτάζ για τις υποκλοπές αποκαλύπτοντας πρόσωπα και πράγματα, ενώ το κυβερνών κόμμα θέλησε να κλείσει την υπόθεση με συνοπτικές διαδικασίες στην εξεταστική επιτροπή έχει ανοίξει πολλές συζητήσεις σχετικά με το τι συμβαίνει στο πολιτικό και μιντιακό σύστημα.

Στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δεν έκρυβαν την αγωνία τους, γιατί τώρα; Τι ακριβώς σηματοδοτεί αυτή η κίνηση και εάν θ’ ακολουθήσουν κι άλλες αποκαλύψεις. Φυσικά το κυρίαρχο ερώτημα είχε να κάνει με την βάση των δημοσιευμάτων και την οποία εμπλοκή έχει το Μέγαρο Μαξίμου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι δύο εφημερίδες έσυραν τον χορό των αποκαλύψεων στο θέμα των υποκλοπών βάζοντας μάλιστα νέα δεδομένα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα «Τα Νέα» είχαν τεθεί σε παρακολούθηση υπουργοί («φωτογραφίζεται» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) οι οποίοι δεν είχαν καλή σχέση με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού που βρέθηκε εκτός Μαξίμου όταν ξέσπασε η υπόθεση των υποκλοπών («φωτογραφίζεται» ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης).

Την Κυριακή στο «Βήμα» ο ίδιος δημοσιογράφος αναφέρεται αναλυτικά στο ρόλο του Γρηγόρη Δημητριάδη στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και στη μεταφορά του Pretador από την Κύπρο στην Ελλάδα.

Όπως ήταν φυσικό οι αποκαλύψεις των δυο εφημερίδων έφεραν αναστάτωση όχι μόνο στο κόμμα και στους βουλευτές της ΝΔ αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό όχι μόνο γιατί η δημοσιογραφική έρευνα έφερε νέα δεδομένα στην υπόθεση των υποκλοπών ανοίγοντας και το κεφάλαιο των παρακολουθήσεων υπουργών αλλά και γιατί συνδέει το κακόβουλο λογισμικό Predator ευθέως με το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα έδωσε τροφή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορήσει ευθέως πλέον τον πρωθυπουργό για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα δημοσιεύματα οι εντυπώσεις ωστόσο που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλές. «Ένα δημοσίευμα γεμάτο εικασίες -από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία, ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα- έγινε αφορμή για βαρύγδουπες αντικυβερνητικές κορώνες. Ουδεμία έκπληξη, αφού, όποιος δεν μπορεί να παράγει πολιτική για τα μεγάλα και σοβαρά, καταφεύγει στην αναπαραγωγή μύθων. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης και οι υπηρεσίες ασφαλείας στη χώρα μας δεν χρησιμοποιούν, με οποιονδήποτε τρόπο, κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Αν μάλιστα λάβει κανείς υπ’ όψη του ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας φτάνει στην Ελλάδα η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA), η οποία εξετάζει το θέμα των υποκλοπών τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ.

Όπως είναι γνωστό, η PEGA προτίθεται να ζητήσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τον κ. Δημητριάδη. Τα εν λόγω πρόσωπα δεν κατέθεσαν στην ελληνική Εξεταστική Επιτροπή, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλα τα σχετικά αιτήματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Λαρίσης Ιερώνυμος: Νέα επίθεση κατά του παπά-Δημήτρη των Αγίων Ισιδώρων (Video)

Ρωσία: Στην «Ζώνη ασφαλείας» του «Διαδρόμου των σιτηρών» κινήθηκαν τα ναυτικά drone που επιτέθηκαν εναντίον του στόλου της Μ. Θάλασσας

Νότια Κορέα: Η τραγωδία με τους 153 νεκρούς από ποδοπάτημα στα πάρτι του Χάλογουιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35