search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:03
MENU CLOSE

Πόρισμα ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές: Πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων

21.10.2022 12:53
pasok_new

Την πορισματική έκθεση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση των υποκλοπών κατέθεσε την Παρασκευή (21/10) στην Ολομέλεια της Βουλής η εισηγήτρια του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη.

Σε αυτό γίνεται αναφορά για πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων ενώ παράλληλα καταθέτει και το πλέγμα προτάσεων για την θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ.

Στο πορισματικό κείμενο μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «με δεδομένο λοιπόν ότι:

α) στο πρόσωπό του κ. Νίκου Ανδρουλάκη ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του ίδιου καθεστώτος νομικής προστασίας που ισχύει για τα μέλη της Βουλής και

β) σε κάθε περίπτωση κι ανεξαρτήτως της βουλευτικής του ιδιότητας ουδείς λόγος εθνικής ασφάλειας προέκυψε ότι υφίστατο για την παρακολούθησή του, υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ότι οι εμπλεκόμενοι στην παρακολούθηση και υποκλοπή των συνομιλιών του από την ΕΥΠ με την αποκαλούμενη «νόμιμη επισύνδεση», ήτοι όλα τα πρόσωπα που αιτήθηκαν, υπέβαλαν, εισηγήθηκαν, επόπτευσαν, ενέκριναν, εκτέλεσαν και με οποιοδήποτε τρόπο γνώριζαν σε οποιοδήποτε χρόνο, δεν απέτρεψαν ή και συνέδραμαν με πράξεις και παραλείψεις τους σε αυτήν, γνωρίζοντας ή οφείλοντας να ερευνήσουν και να γνωρίζουν την απουσία τέτοιων λόγων, ή προκάλεσαν με προτροπές, πιέσεις, πειθώ και φορτικότητα την απόφαση και σε άλλους, έχουν πιθανόν τελέσει αξιόποινες πράξεις».

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει ο Βορίδης στον χημικό ευνουχισμό αλλά «με τη συναίνεση του κατηγορούμενου» (video)

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος σοσιαλιστής που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια (video)

Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης αναλαμβάνει τους «Κεντρώους» – Τους «Δεξιούς» Βορίδης, Πλεύρης και Άδωνις 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:59