search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:03
MENU CLOSE

Ιταλία: Η Μελόνι διόρισε υφυπουργό που είχε φωτογραφηθεί με σβάστικα στο μπράτσο (photo/videos)

01.11.2022 15:34
meloni_bignami0111_2_new

O Γκαλεάτσο Μπινιάμι είναι βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία και στη νέα κυβέρνηση της Ρώμης ανέλαβε τον θώκο του υφυπουργού Υποδομών.

Η πληροφορία αυτή θα ήταν απολύτως αδιάφορη αν δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια: ο Γκαλεάτσο Μπινιάμι είχε φωτογραφηθεί χαμογελαστός να φορά μαύρο πουκάμισο και περιβραχιόνιο στο αριστερό χέρι με τη ναζιστική σβάστικα.

Η φωτογραφία ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2016, αλλά αυτό δεν πτόησε καθόλου την Τζόρτζια Μελόνι, η οποία παρά την αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει ότι δεν είναι απόγονος του μεταφασιστικού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI), ανακοίνωσε προσωπικά η ίδια την τοποθέτηση του Μπινιάμι στο υπουργείο Υποδομών. Ο Μπινιάμι θα βρίσκεται στο ίδιο υπουργείο με τον Ματέο Σαλβίνι, τον ηγέτη της ακροδεξιάς, ρατσιστικής και αντιμεταναστευτικής Λέγκας του Βορρά.

Ο 47χρονος Μπινιάμι εκλέχτηκε τον περασμένο μήνα για δεύτερη θητεία στο ιταλικό κοινοβούλιο και πριν ενταχθεί στο κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι ήταν μέλος της Φόρτζα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μετά την τοποθέτησή του στο υφυπουργείο Υποδομών, ο Μπινιάμι έκανε προσπάθεια να πείσει ότι έχει μετανιώσει για τη φωτογραφία αυτή, δηλώνοντας στο ANSA ότι «ντρέπεται» και καταδικάζει «κάθε μορφή ολοκληρωτισμού».

Η Τζόρτζια Μελόνι αντιμετώπισε το σκάνδαλο δια της σιωπής, κάτι που είναι λιγότερο προκλητικό από τις διαβεβαιώσεις που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ότι «ποτέ δεν αισθάνθηκε συμπάθεια για τον φασισμό».

Διαβάστε επίσης:

Όλεγκ Τίνκοφ: Ο Ρώσος μεγιστάνας που εγκατέλειψε την «αυλή» του Πούτιν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία (Video)

Μοσέ Αελιόν: Πέθανε σε ηλικία 97 ετών ο Θεσσαλονικιός επιζών του Ολοκαυτώματος (video)

Ο βασιλιάς Κάρολος ζητά κηπουρό – Ο εξωφρενικός μισθός που δίνει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:03