search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:03
MENU CLOSE

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Διαμαρτυρία αρχαιολόγων και εργαζομένων στον πολιτισμό κατά της αρχαιοκαπηλίας (Photos/Video)

02.11.2022 21:13
sygkentrosi moyseio987- new

Αρχαιολόγοι και εργαζόμενοι στον τομέα του πολιτισμού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η συγκέντρωση έγινε την ίδια ώρα που μέσα στο μουσείο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης 15 αντικειμένων από τα 161 της Συλλογής Στερν, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση είχαν απευθύνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής-Στερεάς και Νήσων και το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ.

Τα πέντε σωματεία κάλεσαν σε συγκέντρωση «ενάντια στη νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας» στις 7 μ.μ., στη Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου, περιοχή Ρηγίλλης, με αφορμή την έκθεση με τίτλο «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής», που ξεκινά κανονικά την Πέμπτη (03/11) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

«Στις 2 Νοεμβρίου εγκαινιάζουν, εν κρυπτώ, έκθεση 15 αντικειμένων από τα 161 της Συλλογής Στερν στο ιδιωτικό Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Τα αντικείμενα αυτά δεν έχουν ελεγχθεί με τη νόμιμη διαδικασία για το αν είναι αυθεντικά ή κίβδηλα, ούτε για το πώς βρέθηκαν από τις Κυκλάδες στη συλλογή ενός πολυεκατομμυριούχου στη Νέα Υόρκη», έγραφαν, μεταξύ άλλων, τα σωματεία σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Στην συγκέντρωση δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Διαβάστε επίσης:

Αύγουστος Κορτώ: Πήρε θέση για τον Παπαθεοδώρου – «Δεν θέλω ούτε να γράψω το όνομά του, πολλά χρόνια φυλακή»

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά του Καστελόριζου – Αισθητός σε Τουρκία και Κύπρο

«Η σπουδαιότερη αντιπολεμική ταινία» – Κριτικοί και κοινό αποθεώνουν την ταινία «Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06