search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:04
MENU CLOSE

NYT: Ρώσοι στρατιωτικοί συζήτησαν για τη χρήση πυρηνικών όπλων

02.11.2022 15:22
pirinika-14-new

Ανώτεροι Ρώσοι στρατιωτικοί ηγέτες είχαν πρόσφατα συνομιλίες για το πότε και πώς η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των NYT.

Το γεγονός θορυβησε την Ουάσιγκτον και τις συμμαχικές πρωτεύουσες, σύμφωνα με πολλούς ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν συμμετείχε στις συνομιλίες, οι οποίες διεξήχθησαν με φόντο την εντεινόμενη πυρηνική ρητορική της Ρωσίας και τις απώλειες στο πεδίο της μάχης.

Το γεγονός ότι η ιδέα έπεσε στο τραπέζι και ανώτεροι Ρώσοι στρατιωτικοί ηγέτες έκαναν τη σχετική συζήτηση προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση Μπάιντεν καθώς η ερμηνεία που δίνει είναι πως οι στρατηγοί της Ρωσίας είναι απελπισμένοι και ότι οι κρυμμένες απειλές του Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων μπορεί να μην είναι απλώς λόγια.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν έχουν δει στοιχεία ότι οι Ρώσοι μεταφέρουν πυρηνικά όπλα ή ότι λαμβάνουν άλλα τακτικά μέτρα για να προετοιμαστούν για ένα χτύπημα.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις συνομιλίες κυκλοφόρησαν εντός της αμερικανικής κυβέρνησης στα μέσα Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο William J. Burns, διευθυντής της CIA, έχει πει προηγουμένως ότι η «δυνητική απελπισία » του Πούτιν να κερδίσει μια νίκη στην Ουκρανία και οι υποχωρήσεις στον πόλεμο θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά προκειμένου να επιτύχει μια νίκη.

Ο Τζον Φ. Κίρμπι, στέλεχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, αρνήθηκε να σχολιάσει «τις λεπτομέρειες αυτής της αναφοράς».

Διαβάστε επίσης:

Κλιμάκωση της έντασης: Η Β. Κορέα προχώρησε σε 100 βολές πυροβολικού προς τη θαλάσσια ζώνη ασφαλείας

ΗΠΑ: Οριακή άνοδος της δημοτικότητας για τον Τζο Μπάιντεν πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Μπολσονάρου, οι «σύμμαχοι» και οι «ιδιοκτήτες» του κράτους (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:03