search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:12
MENU CLOSE

Ουκρανία: Κλιμάκωση της έντασης με την εκτόξευση ρωσικού στρατιωτικού δορυφόρου (Photo)

02.11.2022 10:55
soyouz new

Η Ρωσία εκτόξευσε ρουκέτα Σογιούζ που μεταφέρει στο διάστημα στρατιωτικό δορυφόρο, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας.

Η ρουκέτα Σογιούζ είναι μεσαίας κλάσης και εκτοξεύτηκε στις 9:48 το πρωί (ώρα Μόσχας), από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες  για την αποστολή του στρατιωτικού δορυφόρου.

Τι φοβάται η Δύση

 Ωστόσο σημειώνεται ότι η εκτόξευση του στρατιωτικού δορυφόρου έγινε λίγες μέρες μετά τις απειλές που εκτόξευσε Ρώσος αξιωματούχος ότι θα χτυπηθούν δυτικοί δορυφόροι που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Όπως τονίζει το πρακτορείο Reuters οι απειλές αυτές έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στη Δύση, καθώς η πολεμική σύγκρουση κινδυνεύει να μπει σε αχαρτογράφητα νερά.

«Ημι-πολιτικές υποδομές μπορεί να θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι για πλήγμα αντιποίνων», δήλωσε ο Κονσταντίν Βοροντσόφ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, προειδοποιώντας ότι είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη τάση» η χρησιμοποίηση δυτικών δορυφόρων για την υποστήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας.

Μέχρι σήμερα καμία χώρα δεν έχει χτυπήσει δορυφόρο και αν η Ρωσία κάνει πράξη τις απειλές της θα σηματοδοτήσει μία ραγδαία κλιμάκωση της έντασης με τη Δύση και κυρίως με τις ΗΠΑ.

«Η απειλή μας έφερε σε ένα σημείο όπου δεν έχουμε ξαναβρεθεί μέχρι σήμερα», επισήμανε η Μισέλ Χάνλον, διευθύντρια του προγράμματος για το Δίκαιο στον Αέρα και στο Διάστημα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μισισίπι. «Πάντα υπήρχε η αίσθηση ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά κανένας μέχρι τώρα δεν είχε βγει να πει κάτι τέτοιο ανοιχτά», πρόσθεσε η Μισέλ Χάνλον.

Διαβάστε επίσης

Κλιμάκωση της έντασης: Η Β. Κορέα προχώρησε σε 100 βολές πυροβολικού προς τη θαλάσσια ζώνη ασφαλείας

ΗΠΑ: Οριακή άνοδος της δημοτικότητας για τον Τζο Μπάιντεν πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Μπολσονάρου, οι «σύμμαχοι» και οι «ιδιοκτήτες» του κράτους (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:11