search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:47
MENU CLOSE

Ζελένσκι: Ζητά από τη διεθνή κοινότητα «σκληρή απάντηση» στη Ρωσία εάν διαταραχθούν οι εξαγωγές σιτηρών

02.11.2022 00:49
zelenski_new

Ο «ανθρωπιστικός διάδρομος» στη Μαύρη Θάλασσα για τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια χρειάζεται αξιόπιστα και μακροπρόθεσμα μέσα για να παραμείνει ανοικτός και η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει «σκληρή απάντηση» σε ενδεχόμενη απόπειρα της Ρωσίας να διαταράξει τη λειτουργία του, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι εμπορικά πλοία που μεταφέρουν σιτηρά αποπλέουν από τα λιμάνια της Ουκρανίας χάρη στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας να διατηρήσουν ανοικτό τον διάδρομο που έχει καθοριστεί στη συμφωνία της 22ας Ιουλίου.

«Η Ρωσία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα λάβει σκληρή απάντηση από τη διεθνή κοινότητα σε οποιαδήποτε απόπειρα να διαταράξει τις εξαγωγές τροφίμων. Διακυβεύονται οι ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Τουλάχιστον ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς στο Ντένβερ

«Αδειάζει» τον Ερντογάν η γερμανική καγκελαρία: Καμία αναφορά για παράπονα του Τούρκου προέδρου στον Σολτς

Ισραήλ: Νικητής ο Νετανιάχου σύμφωνα με τα exit poll

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:45