search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:29
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Το πάθος του για το λούτρινο αρκουδάκι (Photos/Video)

03.11.2022 13:32
charles new

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν δεμένος με ένα αρκουδάκι από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τα σαράντα του χρόνια και μάλιστα είχε έναν υπηρέτη που πρόσεχε το λούτρινο παιχνίδι, όπως γράφει ο Κρίστοφερ Άντερσεν στο νέο βιβλίο για τη ζωή του βασιλιά, με τίτλο «The King: The Life of Charles III», που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία στις 8 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου ο Κάρολος όταν ήταν στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του είχε αναθέσει στον πιο έμπιστο υπηρέτη του, τον Μάικλ Φόσετ, την φροντίδα του αγαπημένου του λούτρινου. Όταν μάλιστα το αρκουδάκι χρειαζόταν κάποια … επιδιόρθωση, τότε ανακαλείτο από την … εφεδρεία –στην οποία είχε μπει λόγω συνταξιοδότησης – η νταντά του βασιλιά, Μάμπελ Άντερσον, που αναλάμβανε να καρικώσει το λούτρινο παιχνίδι.

«Ο Κάρολος συμπεριφερόταν λες και ήταν δικό του παιδί»

Σύμφωνα με πρώην υπηρέτη της βασιλικής οικογένειας η νταντά «ήταν ο μόνος άνθρωπος στον οποίον επιτρεπόταν να ράβει και να φροντίζει το αρκουδάκι του πρίγκιπα».

Τότε ο Κάρολος ήταν ήδη στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του και «κάθε φορά που το αρκουδάκι χρειαζόταν καρίκωμα (ο νυν βασιλιάς) συμπεριφερόταν λες κι εάν δικό του παιδί πήγαινε στο χειρουργείο για κάποια σοβαρή επέμβαση», γράφει ο Άντερσεν.

Ο έμπιστος υπηρέτης Φόσετ είχε επίσης την ευθύνη να βάζει οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας, να τον ξυρίζει, να τον βοηθάει να φορέσει τα παντελόνια και να γυαλίζει τα παπούτσια του.

Ο συγγραφέας γράφει επίσης στο βιβλίο για τον νέο βασιλιά ότι ο Κάρολος έδινε έναν κατάλογο με «οδηγίες και παράπονα γραμμένο με κόκκινο μελάνι» στον αρχικηπουρό του παλατιού. Αν κάτι δεν του άρεσε στους κήπους, έβαζε τις φωνές στους κηπουρούς.

«Για κάποιον που είπε ότι δέχθηκε μπούλινγκ όταν ήταν παιδί, ο πρίγκιπας Κάρολος σαφώς ικανοποιείτο με το να κάνει μπούλιννγκ σε μας», δήλωσε στον συγγραφέα ένας πρώην εργαζόμενος στο παλάτι, προσθέτοντας:

«Μπορούσε να είναι ευχάριστος, αλλά την ίδια ώρα να σκοτεινιάζει και να γίνεται μικροπρεπής. Δεν το σκεφτόταν δεύτερη φορά για να προσβάλει κάποιον».

Ο υπηρέτης που του έπλενε στο χέρι τα εσώρουχα

Ένας άλλος πρώην υπηρέτης, ο Κεν Στρόνακ, ο οποίος επί σειρά ετών είχε την ευθύνη να πλένει στο χέρι τα εσώρουχα του πρίγκιπα και να τα τοποθετεί με συγκεκριμένο τρόπο στο κρεβάτι του, μαζί με το αγαπημένο του αρκουδάκι, περιέγραψε μία σκηνή που έγινε ανάμεσα στον Κάρολο και την Νταϊάνα, όταν ο πρίγκιπας πέταξε ένα βαρύ ξύλινο ραβδί εναντίον της Νταϊάνας και παραλίγο να την πετύχαινε στο κεφάλι.

Μιαν άλλη σκηνή, που δείχνει και τον χαρακτήρα του Καρόλου έγινε όταν ο πρίγκιπας ήταν φιλοξενούμενος σε φιλικό σπίτι στην εξοχή.

«Ο Κάρολος ήθελε καθαρό αέρα», γράφει ο Άντερσεν, «και επειδή δεν μπορούσε να ανοίξει το παράθυρο, πήρε μια καρέκλα και το έσπασε. Δεν ικανοποιήθηκε όμως με τα αποτελέσματα κι έσπασε άλλο ένα παράθυρο».

Ο πρώην υπηρέτης του παλατιού, Κεν Στρόνακ, εξηγεί: «Πρέπει να το καταλάβετε. Ο πρίγκιπας είχε συνηθίσει να παίρνει αυτό που θέλει. Και εκείνη τη στιγμή ήθελε καθαρό αέρα».

Διαβάστε επίσης

Έλον Μασκ: Πετάει στο δρόμο τους μισούς εργαζόμενους στο Twitter – «Άμεση η ανάγκη για περικοπές»

Νέο αποκαλυπτικό βιβλίο για τον Κάρολο – Οι ομηρικοί καβγάδες με την Νταϊάνα – «Δεν θα γίνεις ποτέ βασιλιάς!»

Ουκρανία: Πρόβα τζενεράλε για μια νέα γενιά φτηνών όπλων η επίθεση στη Σεβαστούπολη (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:29