search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:21
MENU CLOSE

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Στους 8 μεγαλύτερους παραβάτες διακίνησης παιδικής πορνογραφίας ο συγγραφέας – Είχε 301 αρχεία

06.11.2022 12:28
papatheodorou_new

Ως ένας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα θεωρείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με το The Toc, ο 55χρονος συγγραφέας παιδικών βιβλίων είχε κατεβάσει συνολικά 301 βίντεο παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Τα περισσότερα από αυτά, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, αποτύπωναν σκληρές πορνογραφικές εικόνες με παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Ο αριθμός των αρχείων προέκυψε από την εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, που επιτρέπει τον ταυτόχρονο διαμοιρασμό των συγκεκριμένων αρχείων και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, ο συγγραφέας κατέβαζε τα βίντεο, με τη χρήση 284 διαφορετικών διαδικτυακών διευθύνσεων πρωτοκόλλου, και έτσι είχε τη δυνατότητα να κρατά μυστικά τα δεδομένα του και τη γεωγραφική του τοποθεσία.

Για τη λήψη των βίντεο χρησιμοποιούσε το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα e-mule, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αντιγράφουν και να τροποποιούν τα αρχεία, χωρίς να παραβαίνουν το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Η δράση του συγγραφέα κινητοποίησε τις Αρχές όταν τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας, χαρακτηρισμένα από διεθνείς αρχές ως «σεσημασμένα», άρχισαν να διακινούνται εντός των ελληνικών συνόρων.  Μετά από ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εκδόθηκε άρση απορρήτου των επικοινωνιών και τα στελέχη της Δίωξης, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν τον 55χρονο. 

Σύμφωνα με το The Toc, ο Παπαθεοδώρου κατέβασε το υλικό παιδικής πορνογραφίας από τις 18 Δεκεμβρίου του 2016 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αναζήτησε το το υλικό για να το χρησιμοποιήσει για το νέο του βιβλίο.

«Το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σκληρό δίσκο (υλικό που δεν έχει απομονωθεί-έχει ειδωθεί αποσπασματικά και όχι στο σύνολό του) αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύει υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων» φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του.

Η ανακρίτρια δεν πείστηκε και διέταξε την προφυλάκισή του.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία EVA: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέχρι το πρωί της Δευτέρας

Κρήτη: Τραυμάτισε τον σύζυγό της με μαχαίρι στο λαιμό

Ρόδος: Έχασε την άγκυρα το πλοίο «Πρέβελης»- Καθυστερήσεις στα δρομολόγια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:17