search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:54
MENU CLOSE

Αιχμές Μητσοτάκη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη – «Πού ήταν η εγκληματική οργάνωση όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε πρωταθλήματα;»

07.11.2022 20:10
mitsotakis-ant1-1-new

Αιχμές άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μία ημέρα μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου και τα όσα ειπώθηκαν το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζο.

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και το δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι πρόεδροι των ομάδων και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ θα πρέπει να καταλάβουν ποιος είναι ο ρόλος τους.

Ο Κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε πού ήταν η εγκληματική οργάνωση στην οποία αναφέρθηκε ο ερυθρόλευκος παράγοντας, όταν η ομάδα κατακτούσε με ευδιάκριτες διαφορές το πρωτάθλημα τα τρία προηγούμενα χρόνια. «Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς από τον δεύτερο τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε; Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους, κάποιοι θεωρούν πως επειδή έχουν μία ομάδα, ή επειδή ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή και τα δύο ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση και να υπονομεύουν. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι ρόλοι του καθενός είναι απολύτως ξεκαθαρισμένοι: η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση, εκλεγόμαστε από το λαό, θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην πρόοδο της χώρας, δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Αρα το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε και γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά».

Υπενθυμίζεται ότι ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, είπε μιλώντας στην Cosmote TV:

«Νομίζω ότι αυτό που έγινε ξεκάθαρο σήμερα είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα. Αυτό βέβαια είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία. Η ανοχή μας αυτή τελείωσε. Η προσωπική μου πρόταση είναι ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Μαρινάκης: “Οι αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν”

Με γραπτή του δήλωση ο Βαγγέλης Μαρινάκης σχολίασε στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας ότι “οι αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν”.

Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ANT1 ήρθε το σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα όσα υποστήριξε ο Πρωθυπουργός.

Στην τοποθέτηση που έκανε μέσα από γραπτή του δήλωση ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “οι αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν”.

Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε υπάρξει τοποθέτηση του Γιάννη Βρέτζου (Μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός) περί φασιστικού παρακράτους που διοικεί το ποδόσφαιρο, τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η δήλωσή του: “Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του αποδέχθηκε την ύπαρξη δικτύου παρακολουθήσεων στην Ελλάδα με το κακόβουλο λογισμικό predator, από συγκεκριμένους κύκλους. Αρνήθηκε βεβαίως τη δική του συμμετοχή. Δεν θα μπορούσε άλλωστε.

Ωστόσο δεν αρκεί η κατηγορηματική άρνηση του. Οφείλει πράξεις και κινήσεις συγκεκριμένες προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον από το υπαρκτό, επικίνδυνο και βαθιά αντιδημοκρατικό δίκτυο παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ο Πρωθυπουργός επιβάλλεται να βρει την τόλμη, να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να διαλευκάνει αυτή την τόσο νοσηρή υπόθεση και να φέρει ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης τους υπαίτιους αυτής της τόσο άθλιας ιστορίας που νοθεύει τη Δημοκρατία και υπονομεύει τους θεσμούς.

Οι δε αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν, δεν μας ταιριάζουν. Μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο, καταφεύγουν σε τέτοια μέσα.

Εμείς τις ίδιες αρχές και αξίες της φιλελεύθερης Δημοκρατίας υπηρετήσαμε εξ αρχής και σε αυτές επιμένουμε. Χωρίς αναστολές, χωρίς φόβο και με το αυτό πάθος”.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξή του από το 20’26” κι έπειτα:

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Κερδοσκοπία εις βάρος των πολιτών και από τις τράπεζες

Νάσος Ηλιόπουλος: Το μόνο “κέντρο” που χρησιμοποιούσε το Predator, είναι το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Συγκρίσεις με Novartis, «δείχνει» ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική ανωμαλία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:53