search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 04:19
MENU CLOSE

Ο Έλον Μασκ δίνει… γραμμή για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ – «Ψηφίστε Ρεπουμπλικανούς»

07.11.2022 18:48
elon_musk143_new

Πολιτική παρέμβαση έκανε ο μεγαλοεπιχειρηματίας Έλον Μασκ, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του μέσου το οποίο του ανήκει για να επηρεάσει τους ψηφοφόρους.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το νέο αφεντικό του προέτρεψε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τους ρεπουμπλικανούς στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ. «Προτείνω να ψηφίσετε για ένα ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ «τιτίβισε»:

Προς ανεξάρτητους ψηφοφόρους:

Η κοινή εξουσία περιορίζει τις χειρότερες υπερβολές και των δύο κομμάτων, επομένως προτείνω να ψηφίσετε για ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, δεδομένου ότι η Προεδρία είναι Δημοκρατική».

Οι χρήστες του Twitter αρχικά πίστεψαν ότι η ανάρτηση ανήκει σε άλλον έναν από τα εκατομμύρια  που αποφάσισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που κάνει ο δισεκατομμυριούχος Μασκ στο twitter να βάλουν στον λογαριασμό τους το όνομά του. Όμως, η ανάρτηση φαίνεται ότι είναι από τον αυθεντικό Έλον Μασκ.



Μπάιντεν: Το twitter διασπείρει ψεύδη

Εν τω μεταξύ, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε την Παρασκευή ότι ο Έλον Μασκ αγόρασε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία διασπείρει ψεύδη σε όλο τον κόσμο.

 Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για συγκέντρωση δωρεών, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε: «Και τώρα αυτό για το οποίο όλοι ανησυχούμε: ο Έλον Μασκ βγαίνει και αγοράζει εξοπλισμό που στέλνει και διασπείρει ψέματα σε όλο τον κόσμο… Δεν υπάρχουν πια στην Αμερική συντάκτες που να ελέγχουν αυτά που γράφονται. Δεν υπάρχουν. Πώς να περιμένουμε από τα παιδιά να μπορέσουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που διακυβεύεται;»

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν είναι πεπεισμένος σχετικά με την ανάγκη να περιοριστούν η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση. «Αυτή η πεποίθηση επεκτείνεται στο Twitter, επεκτείνεται στο Facebook και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες μπορούν να διαδίδουν παραπληροφόρηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει πότε θα διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία

Ρωσία: Ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, παραδέχτηκε ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές

Στα βήματα του Μασκ και ο Ζάκερμπεργκ: Η Meta ετοιμάζει μαζικές απολύσεις σε Facebook – Instagram






google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19