search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 04:59
MENU CLOSE

Λήξη συναγερμού στο Ελ. Βενιζέλος: Δεν βρέθηκε ο ύποπτος που έψαχνε η CIA στα αεροσκάφη της Emirates

10.11.2022 21:12
venizelos-emirates-12-new

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος καθώς δεν εντοπίστηκε ο ύποπτος στα αεροσκάφη της Emirates μετά από εξονυχτιστικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.

Θρίλερ στο «Ελ. Βενιζέλος» με δύο πτήσεις της Emirates – Προσγειώθηκε η δεύτερη συνοδεία μαχητικών F-16

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες πτήσεων της Emirates από την Αθήνα με προορισμό το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, με τη μία να καθηλώνεται πριν απογειωθεί και τη δεύτερη να επιστρέφει στο Ελευθέριος Βενιζέλος, μετά από πληροφορίες της CIA για παρουσία ύποπτου Άραβα.

Η πτήση που καθηλώθηκε ήταν η ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι. Οι επιβάτες ελέγχθηκαν διεξοδικά, όπως και οι αποσκευές τους, χωρίς να βρεθεί κάτι το ύποπτο. Έτσι, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ άρχισαν να επιβιβάζονται και πάλι στο αεροπλάνο, το οποίο αναχώρησε για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

Η πτήση ΕΚ209 προς Νέα Υόρκη επέστρεψε στην Αθήνα στις 21:56 με 228 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα για να ελεγχθεί από κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και μάλιστα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από στεριά. Αν και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα, ωστόσο Γαλλία και Ιταλία δεν αποδέχθηκαν το αίτημα προσγείωσης. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Αθήνα, ενώ όπως προβλέπει η διαδικασία, το συνόδευσαν δύο F16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που απογειώθηκαν στις 21:09 από τη βάση της Σούδας.

Στην πτήση για Ντουμπάι, όπως μεταδίδει το protothema.gr, οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος κανονικά, οι πόρτες έκλεισαν και το αεροσκάφος τροχοδρόμησε προς το διάδρομο απογείωσης. Ωστόσο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο κυβερνήτης ειδοποίησε τους επιβάτες ότι έπρεπε να επιστρέψει πίσω λόγω τεχνικού προβλήματος.

Διαβάστε επίσης:

Άκης Τσοχατζόπουλος: Λεηλάτησαν το σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (video)

Ενεργειακή κρίση: «Ανήσυχοι» οι Έλληνες για ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος ή καυσίμων το χειμώνα

Κρήτη: Viral στα social media ο 2χρονος «αγρότης» που μαζεύει ελιές και αρμέγει πρόβατα (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 01:05