search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:08
MENU CLOSE

«Αναταράξεις» στην αγορά crypto μετά την πτώχευση του ανταλλακτηρίου FTX – «Βουτιά» 6,5% το Bitcoin

11.11.2022 18:45
Νόμιμη η πληρωμή μισθών με κρυπτονομίσματα στη Νέα Ζηλανδία! - Media

Σε πτώχευση οδηγήθηκε μετά από μια εβδομάδα έντονων αναταράξεων το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX καθώς ναυάγησαν οι προσπάθειες της διοίκησης να βρει επενδυτή που θα έλυνε τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε.

Το ανταλλακτήριο δημοσιοποίησε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter την εν λόγω αίτηση που υπέβαλλε βάσει του σχετικού νόμου των ΗΠΑ, ενώ ο CEO του FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φρεντ αποχωρεί από τη θέση του CEO και θα τον διαδεχθεί ο Τζον Ρέι III.

H επενδυτική Alameda Research Μπάνκμαν-Φρεντ και περίπου 130 ακόμα συνδεδεμένες εταιρείες αποτελούν μέρος της διαδικασίας.

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, το FTX είδε την αποτίμησή του από τα 32 δισ. δολάρια που ήταν να εξαϋλώνεται, με τον Μπάνκμαν-Φρεντ να δηλώνει ότι “τα έκανε σκ…ά”.

Στον απόηχο της είδησης η αγορά κρυπτονομισμάτων δέχεται έντονες πιέσεις, έχοντας περάσει άμεσα σε απώλειες μετά την προσπάθεια κάποιας αντίδρασης που έδειχνε το πρωί.

Ενδεικτικά, το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, το Bitcoin υποχώρησε μέχρι και τα 16.351,52 δολάρια -σημειώνοντας χαμηλό 2 ετών- πριν ανακάμψει στα 16.670,50 δολάρια, σύμφωνα με την Coindesk. Το Bitcoin έχει χάσει περίπου 6,5% το τελευταίο 24ώρο.

Στο ίδιο κλίμα, το Ethereum χάνει 2,2% στα 1.266 δολ. και το Binance coin πέφτει κατά 3% στα 289,2 δολ.

Στις αρχές της εβδομάδας το ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο Binance κινήθηκε για την εξαγορά του FTX, ωστόσο αποσύρθηκε από τη συμφωνία μετά από έλεγχο της χρηματοοικονομικής του θέσης.

Νωρίτερα σήμερα, ο ιδρυτής του crypto token Tron, Τζάστιν Σον, εμφανίστηκε διατεθειμένος να συνδράμει στη διάσωση του FTX, ωστόσο όπως όλα δείχνουν ότι αυτή η κίνηση απέδωσε καρπούς.

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Πρόταση για προσωρινό πλαφόν στο φυσικό αέριο από την Κομισιόν-

ΕΛΣΤΑΤ: Όλα τα επαγγέλματα με τις υψηλές και χαμηλές αμοιβές στην χώρα

Κριτική Τζεντιλόνι στην Ελλάδα για τα έκτακτα μέτρα για την ενέργεια: Δεν είναι αρκετά στοχευμένα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:08