search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:01
MENU CLOSE

«Επιστρέφει» το Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη – Γυρίσματα για δύο ταινίες στην πόλη

11.11.2022 17:57
xoligount_new

Δύο νέες κινηματογραφικές ταινίες θα κάνουν γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη στο άμεσο μέλλον, με «άρωμα» από Χόλιγουντ.

Για τις ταινίες συνολικά θα ανοίξουν πάνω από 300 θέσεις εργασίας και θα δαπανηθούν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για σπουδαίες παραγωγές με σπουδαία ονόματα του Χόλιγουντ μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Την έναρξη γυρισμάτων των δύο ταινιών ανακοίνωσαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αμερικανός παραγωγός της εταιρίας κινηματογραφικών παραγωγών του Hollywood, Millennium Media, Robert VanNorden, μετά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στα κτήριο διοίκησης της ΠΚΜ.

Red Sonia

Η πρώτη ταινία, η οποία ξεκίνησε ήδη γυρίσματα πριν από δύο εβδομάδες είναι το «Red Sonia», μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και δράσης, η οποία θα αποτελέσει ένα μεγάλο «στοίχημα» για την παραγωγή, καθώς θα χρησιμοποιηθούν ειδικά και εντυπωσιακά εφέ στο στούντιο της Θέρμης.

Να σημειωθεί επίσης ότι το post production της ταινίας θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη.

Για το «Red Sonia», το οποίο είναι remake του 1995, έχουν ανοίξει πάνω από 100 θέσεις εργασίας, με Έλληνες εργαζόμενους, με κόστος που ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Dirty Angels

Η δεύτερη ταινία που θα ξεκινήσει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη, είναι ταινία δράσης, ονόματι «Dirty Angels». Μάλιστα, πρωταγωνιστεί η ιδιαίτερα δημοφιλής Eva Green και σκηνοθετεί ο Martin Campbell, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων δύο ταινίες James Bond.

Στην υπόθεση της ταινίας έχουμε μία στρατιωτική μονάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες που θα επιχειρούν σε αποστολή στο Αφγανιστάν.

Για το «Dirty Angels» θα ανοίξουν πάνω από 250 θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη σε ηλικία 78 ετών – Πένθος στο ελληνικό θέατρο

H συγγνώμη του Ηλία Κανέλλη για την υπόθεση Ινδαρέ

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη καρδιολόγος για σεξουαλική παρενόχληση 42χρονης μέσα στο ιατρείο του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:00