search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 12:42
MENU CLOSE

Η απαγόρευση κατασκοπευτικών λογισμικών υπάρχει 14 χρόνια

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2255
09/11/2022
11.11.2022 15:26
ypoklopes

Με αφορμή τις δηλώσεις, τόσο του πρωθυπουργού όσο και στελεχών της κυβέρνησης, για πλήρη και καθολική απαγόρευση της εμπορίας spyware στην Ελλάδα, ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος – ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια παρεμβαίνει στη δημόσια σφαίρα μέσω του μπλογκ του e-lawyer – έκανε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση.

Γράφοντας στο Twitter, σημείωσε: «Νομοθετική πρωτοβουλία απαγόρευσης κατασκοπευτικών λογισμικών όπως Predator. Εν τω μεταξύ, από το 2008, άρθρο 292Α ΠΚ παρ. 5: “Όποιος αθέμιτα διαθέτει στο εμπόριο ή με άλλον τρόπο προσφέρει προς εγκατάσταση ειδικά τεχνικά μέσα για την τέλεση των πράξεων της παρ. 1 ή δημόσια διαφημίζει ή προσφέρει τις υπηρεσίες του για την τέλεσή τους τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή”. Fun fact: ψηφίστηκε επί Ν.Δ., ύστερα από το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών στη Vodafone».

Άρα το νομοθετικό πλαίσιο ήδη υπάρχει και αυτό που μάλλον θα κάνει η κυβέρνηση είναι να το κάνει πιο αυστηρό, ενδεχομένως μετατρέποντας τη χρήση των συγκεκριμένων λογισμικών σε κακούργημα. Ίδωμεν.

Διαβάστε επίσης:

Τι δουλειά έχει ο Κιμούλης στον Περισσό;

Task force του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Πάνος Καμμένος: Σε αμαξίδιο για 6 μήνες – Ανέβασε φωτογραφία από το νοσοκομείο (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 12:41