search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 19:49
MENU CLOSE

Το αφήγημα της κυβέρνησης για τις επόμενες εκλογές – Στη Βουλή επανέρχεται το θέμα των υποκλοπών

11.11.2022 06:00
vouli-ypoklopes-123-new

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών – «μπροστά ή πίσω»-  έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Κατερίνη, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια που θέλουν τις κάλπες να στήνονται πολύ νωρίτερα από την άνοιξη του 2023, κάπου στις αρχές του νέου έτους.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε, μάλιστα, να ταυτίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών με τον ΣΥΡΙΖΑ, επενδύοντας με αυτό τον τρόπο στο θυμικό των απογοητευμένων δεξιών, κεντροδεξιών και φιλελευθέρων ψηφοφόρων.

Μιλώντας μάλιστα στα στελέχη του κόμματος του τα οποία εμφανίστηκαν θορυβημένα από τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους πολίτες, άφησε να εννοηθεί ότι η υπόθεση των υποκλοπών είναι μία σκευωρία, η οποία δεν θα στοιχίσει στην κυβέρνηση.

«Το πιο σημαντικό δίλημμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω και ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την Ελλάδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν και πάλι τη στήριξή τους και θα μας περιβάλουν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό;»  

Την ίδια στιγμή, πάντως, που ο πρωθυπουργός επιχειρούσε να υποβαθμίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, η αντιπολίτευση υποχρέωνε την κυβέρνηση να κληθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας  ο Γρηγόρης Δημητριάδης,  ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο Ταλ Ντίλιαν,  ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, και  οι Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, επιχειρηματίες που έχουν συνδεθεί άμεσα με τις εταιρείες Krikel και Intellexa.

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ως ιδιαίτερα αρνητική για την κυβέρνηση, καθώς την στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί με κάθε τρόπο να απεγκλωβιστεί από αυτή την ιστορία, το θέμα επανέρχεται στην Βουλή.

Δεδομένου, μάλιστα,  ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο φιλοκυβερνητικός τύπος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την τακτική που ακολούθησε στην Βουλή σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, όλα δείχνουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα  το Μέγαρο Μαξίμου θα βρίσκεται κάτω από την σκιά αυτής της υπόθεσης.

Το σχετικό αίτημα τέθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής  από την αντιπολίτευση με βάση το δικαίωμα της μειοψηφίας, που ορίζει πως αν συγκεντρωθούν τα 2/5 των μελών της μειοψηφίας, τότε μπορεί να αιτηθεί την κλήση οποιουδήποτε προσώπου ανεξαρτήτως της βούλησης της πλειοψηφίας.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας στο Star: Tο Predator συνεχίζει να λειτουργεί – Θα πάμε έτσι σε εκλογές; (Video)

Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή: Εγώ, θα συνεχίσω το «σόου», όπως με κατηγορείτε

Έρχεται ειδικό ποινικό μητρώο για αδικήματα σε βάρος ανηλίκων 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 19:49