search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 09:56
MENU CLOSE

Νέες ακραίες δηλώσεις από τον Ερντογάν: «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ προστατεύουν τρομοκράτες»

12.11.2022 12:32
erdogan new

Σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και των ΗΠΑ προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από Ουζμπεκιστάν, το πρωί του Σαββάτου, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Αθήνα ότι στηρίζει τις «τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις» μέσω του «στρατοπέδου του Λαυρίου», καθώς και ότι φιλοξενεί πολλούς Γκιουλενιστές, οι οποίοι μέσω της Ελλάδας φεύγουν στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν για την αμερικανική κυβέρνηση και τον Μπάιντεν, αφού είπε για τον Αμερικανό πρόεδρο ότι κρύβει τρομοκράτες και πιο συγκεκριμένα τον Φετουλάχ Γκιουλέν, επικεφαλής του «FETO» κατά την άγκυρα.

Από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου είναι εμφανές ότι ποντάρει ιδιαίτερα στην αλλαγή δυνάμεων στο Κογκρέσο υπέρ των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ζητήματα που αφορούν στη χώρα του.

Συγκεκριμένα, είπε ότι τον επόμενο μήνα, όταν δηλαδή θα έχει ξεκαθαρίσει η ισορροπία δυνάμεων στο Κογκρέσο, «ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα για τα F-16».

Διαβάστε επίσης:

Νάσος Ηλιόπoυλος: «Κοινό παρακρατικό κέντρο μεταξύ ΕΥΠ και Predator»

Έρευνα Prorata: Γνώριζε η ΝΔ για τον Πάτση λένε 8 στους 10 Έλληνες – Δυσαρέσκεια για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Ξενογιαννακοπούλου: Ο κ. Μητσοτάκης έκοψε τη 13η σύνταξη – Εμπαίζει τους συνταξιούχους με αυξήσεις από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 09:56