search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:48
MENU CLOSE

«Τρυπάμε» όπου δεν πονάει

12.11.2022 06:00
fisikoaerio_new

Καλή η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την εκκίνηση των ερευνών για ανεύρεση υδρογονανθράκων στα νοτιοδυτικά Πελοποννήσου και Κρήτης.

Το όλο πρότζεκτ μάλιστα φαίνεται ελπιδοφόρο, καθώς και οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές και η (αμερικανική) εταιρεία που εμπλέκεται, εκτός από τις δικές της, έχει και τις πλάτες της υπερδύναμης.

Ελπιδοφόρο είναι επίσης το ότι ήδη εκδόθηκε και η σχετική Navtex από τον Σταθμό Ηρακλείου, η οποία προβλέπει ότι «από τις 8 Νοεμβρίου 2022 και μέχρι νεωτέρας δεσμεύονται περιοχές στο Ιόνιο Πέλαγος, το Δυτικό Πέλαγος και δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, προκειμένου το πλοίο Sanco Swift να πραγματοποιήσει ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες».

Στις έρευνες μαζί με την ExxonMobil θα πάρει μέρος και η ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) το δε πλοίο που θα τις κάνει έχει ήδη ναυλωθεί από την κορυφαία του είδους νορβηγική PGS.

Όλα αυτά είναι ελπιδοφόρα, ωστόσο υπάρχουν δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού έγινε κατά τη συνέντευξη η οποία ήταν επικεντρωμένη στο θέμα των παρακολουθήσεων, γεγονός που έκανε τη σημαντική αυτή ανακοίνωση να μοιάζει με προσπάθεια διαφυγής. Δεύτερον, η ελληνική κυριαρχία στην εν λόγω περιοχή δεν αμφισβητείται από κανέναν… 

Διαβάστε επίσης:

Τι δουλειά έχει ο Κιμούλης στον Περισσό;

Task force του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Πάνος Καμμένος: Σε αμαξίδιο για 6 μήνες – Ανέβασε φωτογραφία από το νοσοκομείο (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:43