search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:59
MENU CLOSE

Μάντζος για το Μουντιάλ του Κατάρ: «Το ποδόσφαιρο έχει ήδη πληγεί σοβαρά» 

15.11.2022 06:00
qatar_mantzos

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στο topontiki.gr ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε και για το Μουντιάλ του Κατάρ. 

Ο Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για σκανδαλώδη ανάθεση του Κυπέλλου στο Κατάρ, ενώ αναφέρθηκε και στην παραβίαση των δικαιωμάτων από τους διοργανωτές. 

«Η σκανδαλώδης ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και κυρίως η συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων, η περιφρόνηση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, έχουν στιγματίσει ανεξίτηλα τη διοργάνωση. Το ποδόσφαιρο έχει ήδη πληγεί σοβαρά, στα μάτια των αγνών φίλων του. Είναι καθηλωτικές οι εικόνες π.χ. από τα γερμανικά γήπεδα, με το αίτημα «boycott Qatar», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο ποδοσφαιρόφιλος Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος έχει πάρει μέρος ως ποδοσφαιριστής και σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα άφησε αιχμές και για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για συνεργασία της Ελλάδας με χώρες όπως η Σαουδική Αραβία για την φιλοξενία του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού θεσμού. «Και όλα αυτά την ώρα που κάποιοι στη χώρα μας ονειρεύονται συνδιοργανώσεις με το ανελεύθερο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας… Αν με ρωτάτε, όχι, δεν θα πήγαινα στο Κατάρ», είπε. 

«Ο ενθουσιασμός φέτος δεν μπορεί να είναι ο ίδιος. Θα είναι, όμως, πιο δυνατή η ελπίδα πως, ίσως, κάπως, κάποτε, «ο βασιλιάς των σπορ» θα μπορέσει να ανακτήσει τα γενετικά του χαρακτηριστικά. Τη λαϊκότητα, και αυτή τη μοναδική στον χώρο του αθλητισμού αίσθηση ισότητας. Άλλωστε, από τα πρώτα του χρόνια, όταν η εργατική τάξη της Αγγλίας πήρε στα χέρια της το άθλημα, το έβγαλε από τα κολέγια και το άνοιξε στην κοινωνία των πολλών, το ποδόσφαιρο γεννήθηκε και εξελίχθηκε σαν πολιτικό φαινόμενο. Σαν μια σιωπηρή κοινωνική επανάσταση, που συντελείται διαχρονικά, ακόμη και σήμερα», κατέληξε. 

Διαβάστε επίσης:

Νατάσα Παζαΐτη: Έπαιξε στη θεατρική παράσταση «Η Θεία από το Σικάγο» (Video)

Φλώρινα: Η βόλτα του Θεοδωρικάκου με τον τετράποδο «νέο φίλο» του (Photo)

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ποια είναι η οικονομολόγος που του «έκλεψε» την καρδιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34