search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:59
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Επικοινωνιακή αντεπίθεση από την κυβέρνηση για να αποφύγει δημοσκοπική φθορά – Τι φοβούνται στο Μαξίμου

16.11.2022 06:00
maximou new

Να απεμπλακεί από την υπόθεση των υποκλοπών επιχειρεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι κάθε μέρα που περνάει – μέσα από τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις – μεγαλώνει η φθορά για την κυβέρνηση και το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Αυτό που θέλουν οι στενοί του συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι να ταυτίσουν την όλη ιστορία με τον ΣΥΡΙΖΑ και να απεμπλέξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το σκάνδαλο.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι μέχρι στιγμής και παρά τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση δεν έχει πληγεί δημοσκοπικά σε βαθμό που να κινδυνεύσει η πρωτιά της. Θεωρούν ωστόσο, ότι μαζί με την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, τα προβλήματα στην ενέργεια και στα καύσιμα, η εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου στην υπόθεση των υποκλοπών μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων προς την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε εντολή σε όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη – και κυρίως στους υπουργούς που εμφανίζονται να βρίσκονται στον κατάλογο των πολιτικών που παρακολουθούνταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator– να στηρίξουν με κάθε τρόπο την κυβέρνηση.

Με την κίνηση αυτή, το Μαξίμου θεωρεί ότι θα στείλει μήνυμα στην κοινωνία ότι η ΝΔ και η κυβέρνηση είναι ενωμένη στον πόλεμο «που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποια συμφέροντα» ενώ τα κυβερνητικά στελέχη θα αποδείξουν έμπρακτα ότι δεν πιστεύουν ότι τελούσαν υπό παρακολούθηση.

Έτσι, μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη κατέκλυσαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα τους τηλεοπτικούς δέκτες υποστηρίζοντας ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Άκης Σκέρτσος, ο Μάκης Βορίδης, ο Κωστής Χατζηδάκης ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μερικοί από τους υπουργούς που έπεσαν στην μάχη της αλλαγής του κλίματος. Για τον τελευταίο πάντως τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά αφού σε τηλεοπτική του αντιπαράθεση με τον Χρήστο Σπίρτζη παραδέχθηκε ότι τον παρακολουθούσαν.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάντως, εμφανίστηκε χθες να επιθυμεί να δείξει ότι δεν τον επηρεάζει η ιστορία των υποκλοπών. Δίνοντας έτσι συνέχεια στο αφήγημα που ξεκίνησε τη Δευτέρα μιλώντας την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος του – ότι ο ίδιος θα ηγηθεί της ΝΔ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι την τελική νίκη-  στην συνάντηση που είχε χθες με τον Συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου AXIA Ventures Group, Γιώργο Λινάτσα εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση του χρειάζεται και δεύτερη θητεία για να συνεχιστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ενώ και πάλι μίλησε γενικά για εκλογές το 2023.  

«Είμαστε ήδη στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησής μας. Θα έχουμε εκλογές το 2023, έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Αν μη τι άλλο, έχουμε μάθει και από τα λάθη μας. Και είμαι πολύ αυστηρός με την ομάδα μου και τους υπουργούς μου, να κοιτάμε πάντα τι κάνουμε καλά, να κοιτάμε τι δεν έχουμε κάνει καλά. Επομένως, πιστεύω ότι στη δεύτερη θητεία μας θα εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Και αν μη τι άλλο, η διάθεσή μας για μεταρρυθμίσεις είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Πιστεύω πως είμαστε μια καλή κυβέρνηση. Ο κόσμος μας εμπιστεύεται. Έχουμε κάνει λάθη αλλά ήμασταν ειλικρινείς καθώς τα παραδεχτήκαμε και προσπαθήσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ως προς αυτά. Η αντιπολίτευση δεν έχει αλλάξει καθόλου. Αν δει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα σήμερα, λέει ακριβώς τα ίδια με αυτά που έλεγε το 2015».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Aναδρομική ισχύ του νόμου για τις υποκλοπές- Η πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις στον Μητσοτάκη» (Video)

Κώστας Βαξεβάνης: Καλείται να καταθέσει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Υποκλοπές: Τι αλλάζει το σχέδιο νόμου για απόρρητο και ΕΥΠ – Μετά από 3 χρόνια η ενημέρωση του παρακολουθούμενου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:59