search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:09
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: Κάποιοι μας «δείχνουν τα δόντια τους», αλλά «δεν μασάμε» (Video)

14.11.2022 17:48
mitsotakis-politiki-epitropi-11-1-new

Για «εξωθεσμικά κέντρα» που «δείχνουν τα δόντια τους» και επιδιώκουν πολιτική ανωμαλία μίλησε και πάλι ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της παρέμβασής του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων που συνταράσσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στο δρόμο για τις εκλογές -που, όπως επανέλαβε, θα γίνουν το 2023- υπάρχουν τρία ανοιχτά μέτωπα, τα εθνικά (πόλεμος στην Ουκρανία, επιθετικότητα Τουρκίας, τα εσωτερικά (κρίση ακρίβειας) και η αντιπολίτευση «που λέει όχι σε όλα». Ειδικότερα για το δεύτερο «μέτωπο», τόνισε ότι «η διεθνής κρίση γεφυρώνεται με επιδιώξεις άλλων κέντρων που επιδιώκουν τη φθορά της κυβέρνησης. Επιδιώκουν ρήξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και τους πολίτες και τη διαμόρφωση αρρωστημένης κατάστασης», προσθέτοντας ότι «έχουμε ενοχλήσει πολλούς, η δυναμική έχει αφαιρέσει ισχύ από διάφορα κέντρα. Κάποιοι μας “δείχνουν τα δόντια” τους, εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν “μασάμε».

Όσον, αφορά, δε στην αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει παντού ευθύνες Μητσοτάκη, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Οχι μόνο σε μένα και την κυβέρνηση, αλλά και σε απλούς πολίτες. “Φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε” γράφει ο κ. Πολάκης σε έναν απλό πολίτη», σημειώνοντας ότι το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» επανέρχεται και λέγοντας ότι «υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική Ευρώπη και την ειρήνη, δεν θέλουμε τετελεσμένο στην Ουκρανία, που θα ήθελε να μιμηθεί και η Τουρκία στη γειτονιά μας. Ο Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε απέναντί του τον κ. Τσίπρα, αλλά έχει εμένα».

Σημείωσε, δε, ότι «η πολιτική του “ναι μεν αλλά” από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο Ερντογαν δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κύριο Τσίπρα απέναντι του, όμως έχει έμενα. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν λέω ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ, νιώθω φίλο μας τον τουρκικό λαό» και επανέλαβε το σύνθημα «να φράξουμε το δρόμο για δεύτερη φορά στη συμφορά», ως προεκλογικό στόχο της ΝΔ.

Στο «στόχαστρο» ο Τσίπρας

Ωστόσο, στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με εξαιρετικά βαρείς χαρακτηρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, ως «εθνικό μειονέκτημα». Χαρακτηριστικά, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το κλίμα το έχει δηλητηριάσει ο Τσίπρας. Αμυνόμαστε στον Έβρο, “ένοχοι όσοι δεν ανοίγουν τα σύνορα”. Ξεσπά πανδημία, “ας διαδηλώσουμε”. Θωρακίζεται η Εθνική Άμυνα, “ξοδεύετε πολλά σε εξοπλισμούς”. Πόλεμος στην Ουκρανία, “δεν φταίει ο εισβολέας”. Δεν πρόκειται για παράταξη, αλλά για συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι’ αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας είπαν. Τώρα ετοιμάζουν την ήττα τους και αμφισβητούν ακόμα και την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός Τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο. Όπως έλεγε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν».

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους δήλωσε για τις παρακολουθήσεις ότι «συνειδητά μπερδεύουν νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά, που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Και επιχειρούν να πείσουν, για ποιο πράγμα άραγε; Ότι δεν είχα άλλη δουλειά, από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολίτικους μου αντιπάλους;», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «βούρκο» και «λάσπη», αλλά και κατηγορώντας τον Α. Τσίπρα ότι παραδέχθηκε ότι επί κυβέρνησής του λειτουργούσαν στην Ελλάδα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης -όπως το Pegasus- λέγοντας, μάλιστα, ότι υποψιάζεται ότι και το δικό του τηλέφωνο τελούσε υπό παρακολούθηση.

Συγκριμένα, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου. Έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ρίχνει φως στην εμπλοκή του. Επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα, μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Έχει τεκμηριωθεί από το 2016, ότι λειτουργούσε το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο». Προσέθεσε, δε, ότι «ήταν ο Τσίπρας ο ίδιος που γνώριζε τη λειτουργία τους, που μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών έσπευσε πέντε μέρες πριν τις κάλπες και άλλαξε τον ποινικό κώδικα, που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα; Σε ποιους άνοιγε το δρόμο; Το χθες ίσως να απαντά και στο σήμερα».

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ήμασταν ειλικρινείς, όταν είπαμε ότι στην υπόθεση Ανδρουλάκη εντοπίστηκαν υπηρεσιακές αστοχίες. Αυξήσαμε τα φίλτρα ελέγχου. Ενεργοποιήθηκαν Δικαιοσύνη και Βουλή. […] Τις αμέσως επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση σύγχρονο πλαίσιο για την ΕΥΠ και την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών. Είναι ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που απαγορεύει τη χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της» και συμπλήρωσε πως «οι αντίπαλοι μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis, πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. […] Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη, που θα κάνει ό,τι πρέπει, για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές, να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Ό,τι απαιτείται. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Θα το ξαναπώ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

«Μήνυμα» και προς επιχειρηματίες

Αναφερόμενος, δε, στα δημοσιεύματα με λίστες προσώπων που φέρονται να παρακολουθούνταν, ο πρβθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το δικό τους βούρκο. Ο καθένας τον ρόλο του», ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι με τους χειρισμούς του σχετικά με την αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία, «θα ανατινάξει μια εθνική επιτυχία, που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: Την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία», χαρακτηρίζοντας τον Α. Τσίπρα ως «εθνικό μειονέκτημα» και ζητώντας του να πει «ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, κάνοντας παζάρια με την ίδια του την πατρίδα».

Σε επίσης υψηλούς τόνους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είμαστε εμπόδιο σε κάποιους λίγους, ισχυρούς. Αλλά δεν πειράζει. Είμαστε με τους πολλούς. Άλλο το τεραίν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων.Και όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την πολιτική ζωή. Η κυβέρνηση έχει πει ότι θέλει συμμάχους τους επιχειρηματίες. Αλλά ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται. Ο καθένας τον ρόλο του. Σε όσους θέλουν την Ελλάδα “μπανανία”, τους απαντώ “λάθος διεύθυνση”. Και σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις τους προειδοποιώ: Θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ».

Στο πλαίσιο αυτό ο Κ. Μητσοτάκης έθεσε και το διακύβευμα των εκλογών, λέγοντας ότι «όλα αυτά καθιστούν την επόμενη κάλπη μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Όχι μόνο γιατί μπροστά στις φουρτούνες χρειάζεται σταθερό τιμόνι. Δεν μιλάμε για διπλές εκλογές. Μιλάμε για εθνικές εκλογές, δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια. Όλοι να μάθουν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους. Δεν μπορεί οι αποφάσεις της πολιτείας και οι δράσεις να ατονούν στους δρόμους κομματικών παζαριών. Δείτε τι συμβαίνει σε συμμαχικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Αυτοδύναμη Ελλάδα, με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ».

Κλείνοντας, δε, είπε ότι «ποια παράταξη απέδειξε ότι μπορεί στην πράξη να ενισχύσει το εισόδημα; Η ΝΔ με το χειροπιαστό έργο ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κλειστές τράπεζες; Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται τις κρίσεις θωρακίζοντας την πατρίδα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεφαλής κυβέρνησης ΝΔ ή ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ας είμαστε ειλικρινείς: Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει στην κάλπη ο πολίτης που μπορεί και συγκρίνει. Βλέπει τη θέση της χώρας. Μπορεί να διακρίνει μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια πραγματικά λάθος κυβέρνηση. Μπορεί πια τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, τέσσερα χρόνια ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αν όχι εμείς ποιος δεν το είπα με αλαζονεία, αλλά ισχύει απόλυτα. Οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές θα απαντήσουν με μια ψήφο και τρεις λέξεις: Σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια».

Διαβάστε επίσης

Απάντηση Οικονόμου στον Σοϊλού: «Η Ελλάδα έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση τρομοκρατίας»

Υποκλοπές: Πόσο κοντά είναι οι εκλογές μετά τις «αποκαλύψεις» – Τι λέει ο πρωθυπουργός

Ναύαρχος Αποστολάκης για επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ: Δεν παραχωρούμε τίποτα – Κυριαρχικό μας δικαίωμα τα 12 ναυτικά μίλια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:09