search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:20
MENU CLOSE

Der Spiegel: «Κατέβασε» τα άρθρα για τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο – Αναφέρει ότι «υπάρχουν αμφιβολίες»

18.11.2022 15:45
evros metanastes876-new

Το Der Spiegel κατέβασε τα άρθρα του αναφορικά με την υπόθεση των 38 προσφύγων από τη Συρία, αναφέροντας μάλιστα πως υπάρχουν αμφιβολίες.

Σε διευκρίνισή του, η οποία ανέβηκε στην θέση άρθρου για τους 38 πρόσφυγες όπου χαρακτήριζε τα ευρωπαϊκά σύνορα ως «παγίδα θανάτου», το γερμανικό μέσο επικαλείται αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία του αρχικού ρεπορτάζ.

«Υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για την προηγούμενη περιγραφή του τι συνέβη εκείνη την εποχή. Ως εκ τούτου, έχουμε αφαιρέσει προσωρινά αρκετές αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα από τον ιστότοπό μας. Εξετάζουμε τις αναφορές μας και, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αποφασίζουμε εάν θα αναδημοσιεύσουμε ή όχι τα άρθρα σε διορθωμένη και ενημερωμένη μορφή».

Η υπόθεση είχε μονοπωλήσει την πολιτική ατζέντα τις ημέρες εκείνες, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη να φτάνει το θέμα μέχρι και τον Άρειο Πάγο, καταθέτοντας στοιχεία με ανακολουθίες που υπήρχαν σε σχετικές καταγγελίες που σχετίζονταν με την υπόθεση.

Τελικά, στις 15 Σεπτεμβρίου ο ιδρυτής της ΜΚΟ Human Rights 360, Επαμεινώνδας Φαρμάκης είχε δηλώσει ότι «εσφαλμένα θεωρήσαμε ελληνικό έδαφος τη νησίδα στον Έβρο όπου βρέθηκαν αρχικά οι 38 πρόσφυγες», ζητώντας ουσιαστικά συγγνώμη, παραδεχόμενος ότι η νησίδα στον Έβρο δεν ήταν ελληνικό έδαφος.

Διαβάστε επίσης:

Nord Stream: Επιβεβαιώθηκε το σαμποτάζ στους αγωγούς – Βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Στις φυλακές Μαρμαρά 17 ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση

Δημιουργήθηκε το πρώτο έμβρυο γαϊδάρου με εξωσωματική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01