Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στο 3ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας, οι μαθητές ακούν, στη διάρκεια των διαλειμμάτων τους, μουσική του Χατζιδάκι, του Βιβάλντι, αλλά και του Μότσαρτ, μετά από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών τους.
Η διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Δημητρίου, μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» για την πρωτοβουλία και τις αντιδράσεις των μαθητών.
«Είναι μια πρωτοβουλία που εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο, εφαρμόζουμε στο σχολείο μας. Οι μαθητές ακούνε πραγματικά την ώρα της υποδοχής και σε όλα τα διαλείμματα κλασική μουσική. Ξεκινήσαμε με Χατζιδάκι, συνεχίσαμε με Θεοδωράκη, στην πορεία ανακαλύψαμε τον Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι, Ραβέλ. Και αυτά επαναλαμβάνονται βέβαια, γιατί οι μαθητές μόνο με ένα άκουσμα δεν μπορούν να αποτυπώσουν όλο αυτό», εξήγησε.
»Το εφαρμόζουμε από πέρσι όταν αγοράσαμε μια καινούρια μικροφωνική εγκατάσταση, η οποία μπορούσε και δεχόταν φλασάκι και σκεφτήκαμε ότι το όνειρό μας, έτσι οι μαθητές να κάνουν πιο ήρεμα διαλείμματα και στην αναζήτηση διαφόρων τρόπων για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας, είπαμε ότι αυτό μπορεί να συμβάλει θετικά, μιας που γνωρίζουμε ότι η μουσική χαλαρώνει τη μουσική, περιορίζει το άγχος, μειώνει το στρες, αυξάνει τη δημιουργικότητα και βέβαια μπορεί ακόμα να επιδράσει και στη συγκέντρωση των μαθητών στο σχολείο», σημειώνει η Ελένη Δημητρίου, διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Λάρισας.
«Στην αρχή παραξενεύονται και ρωτούσαν τι είναι αυτά που ακούμε. Με τη μουσικό του σχολείου έχουμε συνεργασία ώστε να εξηγεί στους μαθητές κάθε φορά τι ακούμε ή πριν το ακούσουν ή μετά», επισήμανε η διευθύντρια.
«Βλέπουμε ότι τους αρέσει. Στόχος είναι να διαμορφώσουν τα κριτήριά τους στην επιλογή της των μουσικών επιλογών τους. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρούμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί θεωρούμε ότι μεγαλώνοντας, θα επιλέξουν να έχουν αυτό το άκουσμα και θα έχουν έτσι πιο ποιοτικά κριτήρια ώστε να επιλέγουν καλές μουσικές να ακούνε», συμπλήρωσε.
Διαβάστε επίσης:
Πύλος: Θαλάσσια διάσωση 94 μεταναστών από ιταλικό πλοίο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.