search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος του ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου

22.11.2022 15:29
martinou- kivotos- new

Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, μετά το σάλο που προκλήθηκε από καταγγελίες παιδιών για ασέλγεια και κακοποίηση, που οδήγησαν στην κυβέρνηση στην απόφαση να παύσει τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του από τα καθήκοντά της και να διορίσει νέο ΔΣ.

Στη θέση της προέδρου για την νέα διοίκηση, η θητεία της οποίας θα είναι μονοετής, τοποθετείται η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η οποία είναι οικονομολόγος στο επάγγελμα και πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε το 1996 ως ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, προσφέροντας υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά στην Ελλάδα ετησίως.

Το 2016, η Ένωση τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά:Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

«Φιλανθρωπία σημαίνει να γνωρίζεις σε βάθος την κοινωνία. Θα σας πω ένα μικρό παράδειγμα για να καταλάβετε πως ο μέσος άνθρωπος μπορεί να μην έχει ιδέα για την ανέχεια γύρω μας. Πήραμε μια χορηγία από μια εταιρεία για είδη προσωπικής υγιεινής. Ακούγεται περίεργο και όμως υπάρχουν κορίτσια σήμερα στην Ελλάδα που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν το προϊόν αυτό και τις δύσκολες ημέρες δεν πηγαίνουν στο σχολείο τους. Όταν ασχολείσαι με το δικό μας πεδίο βλέπεις, ακούς και μαθαίνεις πράγματα που αν και αυτονόητα στη συνείδησή μας, σκοντάφτουν στη σκληρή πραγματικότητα»,
είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της.

Η νέα πρόεδρος του ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου  είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Μαρτίνο, μέλος της ισχυρής οικογένειας εφοπλιστών Μαρτίνου. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη. Και τα τρία τους παιδιά αποφοίτησαν από το Κολλέγιο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του κόσμου: Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. – Πρόεδρος η Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Κιβωτός του Κόσμου: «Η πρεσβυτέρα έβαζε και αυτή τιμωρίες» (Video)

Κιβωτός του Κόσμου – Νέα καταγγελία για τον πατέρα Αντώνιο: Κράτησε κλειδωμένα για 2 μήνες παιδιά προς… συνέτιση (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:24