search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:42
MENU CLOSE

Κίνα: Αναβρασμός και επεισόδια σε εργοστάσιο που κατασκευάζει iPhone (Videos)

23.11.2022 16:20
iPhone China

Εκατοντάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στο εμβληματικό εργοστάσιο iPhone της Foxconn στην Κίνα, με κάποιους από αυτούς να σπάζουν κάμερες παρακολούθησης και παράθυρα, σύμφωνα με βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι σπάνιες σκηνές εξέγερσης στην Κίνα σηματοδοτούν μια κλιμάκωση της αναταραχής στο τεράστιο εργοστάσιο στην πόλη Zhengzhou που έχει φτάσει να θυμίζει «καζάνι που βράζει» λόγω της επικίνδυνης συσσώρευσης απογοήτευσης σε σχέση με τους εξαιρετικά σκληρούς κανόνες της χώρας για τον COVID, καθώς και με τον ακατάλληλο χειρισμό της κατάστασης από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή iPhone στον κόσμο.

Οι διαδηλώσεις πυροδοτήθηκαν νωρίς την Τετάρτη, από την καθυστέρηση των πληρωμών των μπόνους, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

«Δώστε μας τα λεφτά μας!», φώναζαν οι εργάτες που περικυκλώθηκαν από ενστόλους, μερικοί από αυτούς με ρόπαλα, σύμφωνα με πλάνα από ένα βίντεο.

Άλλα πλάνα δείχνουν να χρησιμοποιούνται δακρυγόνα και εργαζόμενοι να φτιάχνουν οδοφράγματα. Μερικοί εργαζόμενοι είχαν παραπονεθεί ότι αναγκάστηκαν να μοιράζονται τους κοιτώνες με συναδέλφους που είχαν βρεθεί θετικοί στον COVID-19.

Η Foxconn ανέφερε σε δήλωσή της ότι εκπλήρωσε τις συμβάσεις πληρωμής της και ότι οι αναφορές για μολυσμένο προσωπικό που ζει στις εργατικές κατοικίες ήταν «αναληθείς».

«Σχετικά με οποιαδήποτε βία, η εταιρεία θα συνεχίσει να επικοινωνεί με τους υπαλλήλους και την κυβέρνηση για να αποτρέψει την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών», πρόσθεσε η εταιρεία.

Πηγή που γνωρίζει την κατάσταση είπε στο Reuters ότι η παραγωγή στο εργοστάσιο δεν επηρεάστηκε από την αναταραχή των εργαζομένων και η παραγωγή παρέμεινε «κανονική».

Διαβάστε επίσης:

Την ακύρωση της τουρκολιβυκής συμφωνίας ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βατικανό: Ο Πάπας απέλυσε την ηγεσία της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Caritas» για κακομεταχείριση εργαζομένων

«Τιτανικός»: Γιατί ο ΝτιΚάπριο λίγο έλειψε να χάσει τον ρόλο του «Τζακ» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:41